• Ναυτιλία

    Γ. Αλαφούζος: Τι θα γίνει με τα 4 νεότευκτα VLCCs της Kyklades Maritime

    Γιάννης Αλαφούζος

    Γιάννης Αλαφούζος, εφοπλιστής


    Συμφωνία leaseback για τέσσερα νεότευκτα πλοία VLCCs υπέγραψαν η νορβηγική Ocean Yield του εφοπλιστή Kjell Inge Rokke και η Kyklades Maritime του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζου.

    Η νορβηγική εταιρεία αγόρασε τα τέσσερα πλοία που η Kyklades Marine έχει παραγγείλει στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, τα οποία όμως θα ναυλωθούν στην Okeanis Marine Holdings, συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, με 15ετή συμβόλαια.

    Ocean Yield αποτιμά το καθένα από τα τέσσερα VLCCs που απέκτησε στα 83,75 εκατ. δολάρια. Σημειωτέον ότι τα πλοία αυτά έχουν ήδη επιναυλωθεί για πέντε χρόνια από το ναυτιλιακό τμήμα μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας.

    Πρόκειται για τη δεύτερη αγοραπωλησία μεταξύ των δύο αυτών εταιρειών, καθώς τον Ιούνιο του 2017 η Ocean Yield είχε αποκτήσει ένα πλοίο suezmax της Kyklades Maritime, με το οποίο μάλιστα έκανε το ντεμπούτο της στην αγορά των τάνκερ αργού.

    Υπενθυμίζεται ότι η Kyklades Maritime με την παραγγελία των τεσσάρων αυτών πλοίων, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε επιστρέψει μετά από 12 ολόκληρα χρόνια στην αγορά των VLCCs, ενώ σύμφωνα με την Ocean Yield η παράδοση των πλοίων προγραμματίζεται για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2019.

    “Δεν είναι τυχαίο ότι από τον περασμένο Ιούνιο αγοράζουμε suezmaxes και τώρα VLCCs. Η συγκυρία για την απόκτηση ολοκαίνουργιων τάνκερ αργού είναι αρκετά καλή”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ocean Yield, Lars Solbakken.

     

    ναυτιλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρία Αγγελικούση: Η κόρη του Γιάννη Αγγελικούση αποκαλύπτει τα σχέδιά της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα deals δύο ελληνικών ναυτιλιακών στην αγορά του LPG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Οικονόμου: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών λανσάρει η DryShips



    ΣΧΟΛΙΑ