• Ναυτιλία

    Γ. Οικονόμου: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών λανσάρει η DryShips

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 50 εκατομμυρίων δολαρίων ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ναυτιλιακής DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, παράλληλα με τη διανομή μερίσματος στους μετόχους της για το δ’ τρίμηνο του 2017.

    Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών θα έχει διάρκεια 12 μηνών, και στο πλαίσιο αυτού η εταιρεία θα μπορεί να επαναγοράσει μετοχές που διαπραγματεύονται ιδιωτικά ή στην αγορά, σύμφωνα και με τη σχετική νομοθεσία και τους κανονισμούς της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

    Ο ακριβής χρόνος και το ποσό των επαναγορών θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης της εταιρείας και θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, όπως οι συνθήκες στην αγορά και οι κανονιστικές προϋποθέσεις, ενώ σημειώνεται ότι η DryShips δεν δεσμεύεται να προχωρήσει σε αγορές μετοχών. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος θα γίνει με τη χρήση της υπάρχουσας ρευστότητας.

    Σε κάθε περίπτωση, οι επαναγορές μετοχών δεν θα ξεκινήσουν πριν τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2017, που αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο.

    Όσον αφορά στο μέρισμα για το δ’ τρίμηνο του 2017, αυτό θα είναι στα 0,024 δολάρια ανά μετοχή, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 2,5 δισ. δολάρια, και θα καταβληθεί στις 8 Μαρτίου σε όλους όσους είχαν μετοχές της DryShips στις 20 Φεβρουαρίου.

    Σημειώνεται ότι, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο Γιώργος Οικονόμου έχει μερίδιο 69,5% της εταιρείας, αξίας πάνω από 206 εκατ. δολάρια.

    Οικονόμου ναυτιλία
    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής Cardiff Marine

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγ. Φράγκου: Σε προχωρημένες συζητήσεις για αναχρηματοδότηση δανείων η Navios Acquisition

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Παππάς-R. Zagari: Γιατί ναυάγησε το σχέδιο τους για απόκτηση του στόλου της Bottiglieri



    ΣΧΟΛΙΑ