• Business

    Φωτορεπορτάζ mononews: Έτσι υποδέχθηκαν σήμερα τα σούπερ μάρκετ τους καταναλωτές – Οι πρώτες αντιδράσεις στην απαγόρευση προϊόντων


    Πλήρη συμμόρφωση στην απόφαση του υπουργείο Ανάπτυξης για απαγόρευση πώλησης διαρκώς αγαθών επιδεικνύουν τα σούπερ μάρκετ κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το mononews.gr σε πέντε μεγάλες αλυσίδες τροφίμων (φωτογραφίες).

    Με αφίσες και ταμπέλες στις εισόδους των καταστημάτων και ειδική σήμανση στα ράφια που βρίσκονται τα «απαγορευμένα προϊόντα», τα σούπερ μάρκετ ενημερώνουν τους καταναλωτές για την αλλαγή που επήλθε.

    Παράλληλα, έχουν φροντίσει να καλύψουν τις επίμαχες κατηγορίες ενώ στα μεγαλύτερα καταστήματα απαγορεύουν την πρόσβαση στους χώρους που φιλοξενούν τις επίμαχες κατηγορίες.

    Ωστόσο, ακόμη και εάν κάποιος καταναλωτής κατά λάθος πάρει ένα προϊόν που απαγορεύεται, δεν γίνεται αποδεκτό στην ταμειακή μηχανή.

    Το καταναλωτικό κοινό έδειξε στην πλειονότητά του ενήμερο για τη νέα πραγματικότητα που θα το συνοδεύει για τις επόμενες δυόμιση εβδομάδες και έως την άρση του lockdown, ωστόσο δεν έλειψαν οι περιπτώσεις καταναλωτών που δήλωσαν άγνοια για την έναρξη ισχύος του μέτρου (!).

    Ο προβληματισμός και η απογοήτευση για την απόφαση κυριαρχούν αυτή την στιγμή μεταξύ των καταναλωτών, όμως υπάρχει και μερίδα κόσμου που κατανοεί την αγωνία των εμπόρων και συμφωνεί με την απαγόρευση.

    Υπενθυμίζεται ότι με βάση την υπουργική απόφαση του δημοσιεύτηκε χθες από σήμερα και μέχρι την λήξη του lockdown, τα σούπερ μάρκετ, απαγορεύεται να πουλάνε προϊόντα όπως βιβλία, παιχνίδια, μικροσυσκευές, χριστουγεννιάτικα, ένδυση, υπόδηση, είδη σπιτιού, γραφική ύλη κοκ.

    Διαβάστε επίσης:

    Σούπερ μάρκετ: Τα προϊόντα που αποσύρονται από σήμερα από τα ράφια

    Κορκίδης: Είναι απειλή ότι μόνο το 17% των εμπορικών ΜμΕ διαθέτει e-shop

    Σούπερ μάρκετ για απαγόρευση διαρκών αγαθών: Αχρείαστη αναστάτωση για καταναλωτές και αγορά

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ