• Business

    Forthnet: Στα €43 εκατ. το δάνειο από την United

    Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners


    Στα 43 εκατ. ευρώ αντί 27 εκατ. διαμορφώνεται το δάνειο που θα παρέχει στη Forthnet η Newco United Group Hellas, θυγατρική της BC Partners Holdings, η οποία έχει στην κατοχή της το 84,60% του μετοχικού κεφαλαίου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

    Όπως ανακοινώθηκε το ομολογιακό δάνειο που θα της παρέχει η σε λίγο χρονικό διάστημα μοναδική της μέτοχος θα είναι τελικά μεγαλύτερο κατά 16 εκατ. ευρώ. Όπως εκτιμάται η αύξηση του παρεχόμενου ποσού σχετίζεται με τις ανάγκες που έχει η Forthnet για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της προς τους προμηθευτές της. Υπενθυμίζεται ότι η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία επί χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας.

    Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης που θα κάνει η United για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet και στη συνέχεια την απόσυρσή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Σε αυτή την περίοδο η United επιχειρεί την αναδιοργάνωση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας ώστε να λειτουργήσει στο πλαίσιο του ομίλου της και παράλληλα εξετάζει τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει αναφορικά με την εμπορική της πολιτική.

    Διαβάστε επίσης:

    Nίκος Σταθόπουλος (BC Partners): Σήμερα είναι η καλύτερη συγκυρία για την Ελλάδα να προσελκύσει ξένες επενδύσεις

    Nίκος Σταθόπουλος (BC Partners): Αν η Ελλάδα αναπτυχθεί ταχύτερα από την ΕΕ, θα δούμε πολλά κεφάλαια να έρχονται στη χώρα

    Paulson, CVC, ΒC Partners & Hines: Γιατί τα «μεγάλα πορτοφόλια» θέλουν να επενδύσουν (τώρα) στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ