• Business

    Nίκος Σταθόπουλος (BC Partners): Αν η Ελλάδα αναπτυχθεί ταχύτερα από την ΕΕ, θα δούμε πολλά κεφάλαια να έρχονται στη χώρα

    H BC Partners εξαγόρασε την ελληνική Pet City

    Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners


    “Σήμερα είναι η καλύτερη συγκυρία για τη χώρα για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις” είπε σήμερα μιλώντας στο Συνέδριο της Capital Link, ο Νίκος Σταθόπουλος, διευθύνων σύμβουλος, βασικός μέτοχος και μέλος της εκτελεστικής και επενδυτικής επιτροπής της BC Partners, ο οποίος πρόσφατα διακρίθηκε ως ένας από τους 50 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις ευρωπαϊκές αγορές.

    Όπως εξήγησε, “η επενδυτική απόφαση για τους ξένους επενδυτές βασίζεται τόσο σε απόλυτα δεδομένα όσο και σε σχετικά. Και πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι σε ένα στάδιο που μπορεί, σε σχετικό επίπεδο, να αναπτυχθεί ταχύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Και αν αυτό γίνει θα δούμε πολλά κεφάλαια να έρχονται στη χώρα, γιατί υπάρχει μεγάλη ρευστότητα εκεί έξω”.

    “Στον κλάδο των private equity funds 2 τρισ. δολάρια είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα για επενδύσεις και αυτά είναι κεφάλαια που αναζητούν επενδύσεις. Η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία να επωφεληθεί και νομίζω ότι μπορεί να το κάνει”.

    Σήμερα είναι η καλύτερη συγκυρία

    “Επενδύω στην  Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια και πιστεύω ότι σήμερα είναι η καλύτερη συγκυρία για την προσέλκυση επενδύσεων. Υπάρχει μια αλλαγή νοοτροπίας, γίνονται μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση επενδύει στο να αλλάξει την εικόνα της χώρας και όλα αυτά δεν είναι μάρκετινγκ. Το βλέπω ότι πραγματικά συμβαίνει και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είχε πετύχει δημοσιονομική προσαρμογή και πριν την πανδημία”, σημείωσε.

    “Η πανδημία διέκοψε αυτή την πορεία όμως υπάρχει η ξεκάθαρη θέληση της κυβέρνησης να συνεχίσει μετά. Βλέπω την εμπιστοσύνη να επιστρέφει και όχι μόνο την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών αλλά και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Και είναι σημαντικό για τους ξένους επενδυτές να βλέπουν τους έλληνες επενδυτές να επενδύουν στην οικονομία τους”.

    Σήμερα, η χώρα, τόνισε, “μπορεί να επωφεληθεί από την αυξημένη συμμετοχή της στα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και θα επέμενα στην κυβέρνηση πόσο σημαντικό είναι να κάνει καλή χρήση αυτών των κεφαλαίων.

    Γιατί μπορούν να γίνουν ένας πραγματικός καταλύτης, για τη χώρα να επανεκκινήσει, για τη χώρα να αναπτυχθεί, που είναι και ο στόχος. Οι επενδυτές επενδύουν για την ανάπτυξη. Αν πετυχαίνεις  ανάπτυξη, προσελκύεις επενδυτές”.

    Στην Ελλάδα υπάρχουν πολύ καλές επιχειρήσεις και πολύ καλές διοικητικές ομάδες, και αν σήμερα είναι υποεπενδεδυμένη, οφείλεται στην αρνητική πορεία της χώρας τα προηγούμενα χρόνια και αυτό σήμερα αλλάζει”, κατέληξε.

    Το χαρτοφυλάκιο της BC Partners  διαθέτει κεφάλαια ύψους 23 δισ. ευρώ και από την ίδρυσή της η BC Partners έχει ολοκληρώσει 114 ιδιωτικές επενδύσεις σε εταιρείες με συνολική αξία άνω των 145 δισ. ευρώ και επί του παρόντος επενδύει στο δέκατο fund της ύψους 7 δισ. ευρώ.  Στην Ελλάδα είναι γνωστή μεταξύ άλλων και από την εξαγορά το 2015 της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen και πρόσφατα και της Forthnet.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Νίκος Σταθόπουλος της BC Partners για δεύτερη χρονιά στους 50 πιο επιδραστικούς dealmakers της Ευρώπης

    United Group: Επιβεβαιώνει τις προθέσεις της για απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Forthnet

    Οι κρίσιμες ώρες της Intralot και γιατί ο Σταθόπουλος προσέλαβε τον mr Zehnder για να βρει 5 στελέχη για την Forthnet



    ΣΧΟΛΙΑ