• Business

    Forthnet: Μετονομάζεται σε Nova – Ενδιαφέρον United Group για Wind

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Victoriya Boklag, CEO United Group

    Victoriya Boklag, CEO United Group


    Με σαφήνεια απάντησε η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group (μέλος της BC Partners) Viktoriya Boklag για το ενδιαφέρον που έχει ο μητρικός Όμιλος της Forthnet, νυν Nova, για τη Wind.

    «Ναι ενδιαφερόμαστε για τη Wind, είναι ένα λογικό βήμα για εμάς η απόκτησή της ώστε να παγιώσουμε τη θέση μας στην Ελλάδα» είπε πριν λίγη ώρα η κα. Boklag κατά τη πρώτη παρουσίαση της νέας Nova στα μέσα ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

    Η ίδια ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερη πληροφόρηση όταν ρωτήθηκε αν βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικές διαπραγματεύσεις.

    Η απάντηση της Wind ήρθε αμέσως. «Όποιος ενδιαφέρεται για τη Wind μπορεί να επικοινωνήσει με τους μετόχους μας»… ανέφεραν κύκλοι της εταιρείας.

    Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν το όνομα Forthnet αποτελεί παρελθόν με την εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και συνδρομητικής τηλεόρασης να διατηρεί ως μοναδικό brand name το Nova.

    Η διοίκηση της Nova – η κα. Boklag και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παναγιώτης Γεωργιόπουλος – απάντησαν σε μια σειρά από ερωτήματα εκτός αυτού που αφορά στη Wind.

    Όπως είπαν για την ανάπτυξη της εταιρείας βρίσκεται σε εξέλιξη το «κτίσιμο» ενός νέου προσώπου που βασικό στόχο θα έχει τη βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή. Νέες υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες θα παρουσιάζονται σταδιακά. Μεταξύ αυτών και μια νέα πλατφόρμα για τη συνδρομητική τηλεόραση. Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν η εταιρεία θα κάνει τις δικές της τηλεπικοινωνιακές υποδομές ή αν θα συνεχίσει να βασίζεται στις υποδομές τρίτων ως πάροχος λιανικής.

    Συζητά με τη ΔΕΗ την πιθανότητα συνεργασίας. Η ΔΕΗ όπως είναι γνωστό έχει ανακοινώσει πως θα δώσει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες χονδρικής που θα βασίζονται στο υφιστάμενο εναέριο δίκτυό της.

    Οι επενδύσεις της United Group στη Nova μέχρι στιγμής είναι 150 εκατ. ευρώ (εξαγορά κλπ.). Θα διατεθούν ακόμα 50 εκατ. ευρώ εντός του έτους για τον μετασχηματισμό της και νέες υπηρεσίες.

    Έμφαση δίνεται στην καταπολέμηση της πειρατείας στο τηλεοπτικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με την κα. Boklag τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναπτυχθεί σημαντικά το φαινόμενο αυτό στερώντας πόρους από την ανάπτυξη περιεχομένου. Η εκτίμησή της είναι ότι σήμερα υπάρχουν στη χώρα μας περί τις 400 χιλ. πειρατικές συνδέσεις.

    Η διοίκηση της Nova ανέφερε επίσης ότι βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τη Vodafone για την είσοδο της εταιρείας στην κινητή ως εικονικός πάροχος, καθώς και συζητήσεις με τις Wind και Vodafone για τις συμφωνίες χονδρικής παροχής περιεχομένου τηλεόρασης οι οποίες λήγουν στο τέλος τους έτους.

    Όπως είπε η κα. Boklag ο όμιλος επενδύει περί τα 100 εκατ. ευρώ για περιεχόμενο, πέρσι ειδικά ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε αύξηση συνδρομητών και αυτό το απέδωσε στην πειρατεία.

    Διαβάστε επίσης

    Μεγέθη τριμήνου Forthnet πρώτη φορά από την United: Η ελληνική εταιρεία αποφέρει το 14% των εσόδων του μητρικού ομίλου



    ΣΧΟΛΙΑ