• Business

    Forbes: Πουλήθηκε στον Austin Russell έναντι 800 εκατ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Ο διευθύνων σύμβουλος της Luminar Technologies, Austin Russell

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Luminar Technologies, Austin Russell


    Πλειοψηφικό ποσοστό 82% έναντι 800 εκατ. δολαρίων στην Forbes Global Media Holdings, απέκτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Luminar Technologies, Austin Russell, έπειτα από συμφωνία με την Integrated Whale Media Investments.

    Όπως αναφέρει το Reuters, ο Russell δεν θα εμπλακεί στις καθημερινές λειτουργίες της εταιρείας, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι το κεφάλαιο για την εξαγορά είναι ανεξάρτητο από το μερίδιό του στη Luminar.

    Ως μέρος της συμφωνίας, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Wall Street Journal, η μητρική IWM του Forbes με έδρα το Χονγκ Κονγκ θα διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία και θα διατηρήσει επίσης μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

    Το Fοrbes θα προσθέσει επίσης ένα νέο διοικητικό συμβούλιο στην εταιρεία που θα αποτελείται από Αμερικανούς ειδικούς μέσων ενημέρωσης, τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης.

    «Είναι σωστό που τώρα μέσω αυτής της συναλλαγής, ένας πραγματικός καινοτόμος και οραματιστής ο Austin Russell θα είναι ο νέος διαχειριστής του brand», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Forbes, Mike Federle, σε δήλωση στο Reuters.

    Ο Steve Forbes, Πρόεδρος και Αρχισυντάκτης του Fοrbes Media, θα συνεχίσει να συμμετέχει στην εταιρεία, ανέφερε η δήλωση.

    Το Fοrbes, ένα από τα παλαιότερα μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκδίδει το ομώνυμο εμβληματικό περιοδικό του που φτάνει τα 5 εκατομμύρια αναγνώστες.

    Διαβάστε επίσης:

    Η λίστα ESG Forbes των 100 τοπ ελληνικών εταιρειών: Πώς αξιολογούνται, πώς κατατάσσονται

    Forbes: Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου για το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ