• Business

    Folli Follie: Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για το σχέδιο εξυγίανσης – Τι προβλέπει

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Το τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό βήμα για την εξυγίανση της Folli Follie γίνεται σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Aθηνών, όπου αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα και η έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

    Το «πράσινο φως» του δικαστηρίου θα σηματοδοτήσει και την τυπική έναρξη της προσπάθειας επαναφοράς της εταιρείας σε τροχιά ανάπτυξης και θα τερματίσει την «περιπέτεια» που άρχισε πριν περίπου τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου μεγατόνων, με τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις.

    Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το αίτημα της εταιρείας να εξασφαλίσει τη συναίνεση της πλειονότητας των πιστωτών της. Κάτι που σε μεγάλο βαθμό έχει κατορθώσει, αφού πέτυχε ήδη τη σύμφωνη γνώμη των ομολογιούχων, οι οποίοι αποτελούν τους μεγαλύτερους πιστωτές του ομίλου.

    Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει «γενναίο κούρεμα» των απαιτήσεων των ομολογιούχων, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν προβλέπεται «κούρεμα» στις απαιτήσεις του ΕΦΚΑ, του Δημοσίου και των εργαζομένων.

    Επιπλέον, προβλέπει τη δημιουργία δυο νέων εταιρειών, η OpsCo (θα αναλάβει τη λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων) και η AssetCo (θα μεταφερθούν τα ακίνητα), στις οποίες θα μεταφερθούν στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού της υφιστάμενης εταιρείας.

    Το επιχειρηματικό σχέδιο ανάκαμψης που έχει εκπονήσει η διοίκηση και έχει συμπεριληφθεί στο αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ, προβλέπει επίσης την εστίαση σε τομείς που είναι κερδοφόροι αλλά και στη μείωση του κόστους, μέσα από το κλείσιμο καταστημάτων που είναι ζημιογόνα.

    Όσον αφορά στους οικονομικούς στόχους, η εταιρεία εκτιμά ότι από το 2022 θα είναι η πρώτη χρονιά που θα επιστρέψει σε λειτουργικά κέρδη. Και αυτό γιατί η πανδημία και διακοπή της συνεργασίας με την Nike (αντιπροσώπευση) έχει οδηγήσει σε αρνητικό EBITDA (λειτουργικά κέρδη) το 2020. Στο μεταξύ, η εταιρεία έχει λάβει ήδη ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 13 εκατ. ευρώ από το fund Arena για την κάλυψη κατά κύριο λόγο υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευθεί από το παρατεταμένο lockdown.

    Διαβάστε επίσης

    Κατηγορητήριο Folli Follie: Πώς «ξέπλυναν» 880 εκατ. και ο ρόλος των Κουτσολιούτσων

    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Ολόκληρο το κατηγορητήριο για τη Folli Follie: Πώς στήθηκε η «κομπίνα» και πόσα «τσέπωσαν» οι Κουτσολιούτσοι

    Οι 2 απολογίες του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για τη Folli Follie: «Κατηγορούμαι για μικροπράγματα»



    ΣΧΟΛΙΑ