• Business

    Folli Follie: Τα επόμενα βήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


    Στις εισαγγελικές αρχές οδηγείται η υπόθεση της Folli Follie, μετά τη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει σε υποβολή έγκλησης ή μηνυτήριας αναφοράς κατά της εταιρείας για το πλημμέλημα της παρεμπόδισης ελέγχου και μη προσκόμισης αιτούμενων στοιχείων.

    Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν πρόκειται για έγκληση ή μηνυτήρια αναφορά, καθώς στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν στενά χρονικά περιθώρια (τρεις μήνες από τη διαπίστωση του αδικήματος), ενώ στη δεύτερη περίπτωση τα χρονικά περιθώρια είναι ευρύτερα. Επίσης, στην περίπτωση της μηνυτήριας αναφοράς, αυτή μπορεί να υποβληθεί και για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

    Από εκεί και πέρα, με τη σχετική υποβολή του εγγράφου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα ξεκινήσει η έρευνα της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, με τον εισαγγελέα να καλείται να κρίνει αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ αν προκύψουν νέα στοιχεία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε απαγγελία κατηγοριών και για άλλα αδικήματα, που εφόσον είναι σοβαρότερα, δηλαδή κακουργήματα, θα περιπλέξουν την υπόθεση και η διερεύνησή της θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, ενώ θα έχει και σοβαρότερες επιπτώσεις για την εταιρεία και τη διοίκησή της.

    Μία ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι το αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα κινηθεί για την επιβολή προστίμου στην εταιρεία πριν από την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας. Κι αυτό γιατί αν πράγματι επιβληθεί προηγουμένως πρόστιμο, τότε η διοίκηση της εταιρείας θα μπορεί να επικαλεστεί το νομικό επιχείρημα της αποφυγής της διπλής τιμωρίας για το ίδιο αδίκημα, προκειμένου να γλιτώσει τις τυχόν ποινικές συνέπειες που θα προκύψουν.

    Από την πλευρά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πάντως για την ώρα τηρούν σιγήν ιχθύος, αποφεύγοντας να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την απόφαση του ΔΣ, αλλά και για τα όσα συζητήθηκαν με τον επικεφαλής της Folli Follie, Γ. Κουτσολιούτσο, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επομένως, περισσότερα για το τι μέλλει γενέσθαι θα γνωρίζουμε όταν αποσταλεί το σχετικό έγγραφο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον εισαγγελέα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα αποκάλυψη για Folli Follie: Όταν ο πεθερός ελέγχει τον γαμπρό – Οι μεγάλες ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Ο εφιάλτης μιας νέας Alapis επιστρέφει- Ποινικές Διώξεις για όλο το ΔΣ;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Folli Follie: Όλο το παρασκήνιο της 6ωρης δραματικής σύσκεψης της ΕΚ – Τι προβλέπει η απόφαση



    ΣΧΟΛΙΑ