• Ροή Ειδήσεων

    Αυτό και εάν είναι έκπληξη: Ποιος τραπεζίτης είναι έτοιμος να κάνει Business με τη … Folli Follie 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Οι νέες business του τραπεζίτη 

    Χθες το βράδυ το mononews.gr σας ενημέρωσε ότι ο πιο στενός συνεργάτης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου της Folli Follie  αποχώρησε από την εταιρία.  Πρόκειται για τον Μανώλη ΖαχαρίουΜάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πάρει και κανονικά την αποζημίωση του το στέλεχος που έφυγε. Άρα ο Τζώρτζης μετά και την αποχώρηση της Ειρήνης Νιώτη προ μηνών,  έμεινε μόνος και έρημος στην εταιρία. Φυσικά και ο ίδιος θα φύγει έως το τέλος του 2018 όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί.  Όμως η μεγάλη είδηση είναι αλλού. Ο κ. Ζαχαρίου αποχώρησε γιατί συζητάει νέες business στο λιανεμπόριο με κορυφαίο τραπεζίτη της χώρας. Ο τραπεζίτης αυτός διετέλεσε στο παρελθόν CEO σε μεγάλη τράπεζα. Οι δυο τους σχεδιάζουν (εάν δεν το έχουν κάνει ήδη) να “χτυπήσουν” όλες τις φίρμες που έχει τώρα στο χαρτοφυλάκιο της  η Folli Follie.  Προφανώς το σχέδιο αυτό δεν είναι τωρινό αλλά  Ζαχαρίου και τραπεζίτης το έχουν μεθοδεύσει από καιρό. Κάποιοι μάλιστα υποψιάζονται ότι για την δουλειά αυτή είναι ενήμερος και ο Τζώρτζης. Το θέμα είναι ότι τις φίρμες που έχει η  Folli Follie θέλουν να τις πάρουν, μεταξύ άλλων,  Σαράντης και Hondos.  Φυσικά με τα λεφτά που έχει ο τραπεζίτης και με την εμπειρία που έχει ο Ζαχαρίου  πολλά μπορούν να γίνουν.  Εάν φυσικά δεν έχουν γίνει ήδη. Όμως στον κ. Ζαχαρίου και αυτό ειναι πρόβλημα,  έχει επιβληθεί πρόστιμο 70.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της χειραγώγησης της μετοχής, ενώ ο ίδιος είναι ένα από τα εννέα εμπλεκόμενα πρόσωπα που σύντομα θα περάσει την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, ο οποίος διερευνά όλες τις πτυχές της σκανδαλώδους υπόθεσης. Ο κ. Ζαχαρίου, ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στα Folli από τον Ιανουάριο του 2011.  

    Την Δευτέρα ξαναχτυπά ο Grego

    Ο γεννημένος στο Μιλάνο Gabriele Grego, επικεφαλής του fund QCM, τα reports του οποίου έσβησαν από τον χάρτη την Folli Follie και την Globo, ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει την επόμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Η νέα ρουκέτα για την εταιρεία που έχει βάλει στην black list θα εκτοξευθεί σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης των επενδυτών στην Νέα Υόρκη. Στην Αθήνα, μαθαίνω, ότι σε διάφορες εταιρείες φοβούνται μη τυχόν δουν το ονοματάκι τους στα μανταλάκια… Ελπίζουμε αυτή τη φορά ο Greco να ασχοληθεί με άλλη χώρα και να μας αφήσει ήσυχους στην μιζέρια μας! Ωστόσο, δεν είμαστε βέβαιοι… καθώς πολλοί έλληνες «επιχειρηματίες» έχουν μαϊμουδίσει τους ισολογισμούς των εταιρειών τους. 

     

    Πωλείται (;) το Daios Cove

    Ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Κρήτης, που βρίσκεται στην τοποθεσία Βαθύ κοντά στον Άγιος Νικόλαο, μαθαίνουμε ότι μπορεί σύντομα να αλλάξει χέρια… Ανήκει στον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Δημήτρη Δάιο, που έχει τα γνωστά ξενοδοχεία Daios. Ο Δημήτρης είναι γιός του Ναουσαίου επιχειρηματία Αστέριου Δάιου, ο οποίος έχτισε μια αυτοκρατορία με την εταιρεία Δάιος Πλαστικά, να κατακτά τις ξένες αγορές και είχε αφήσει εποχή με το deal με την Dow Chemicals. 

    Μάλιστα, το 1988 η εταιρεία στράφηκε στην βιομηχανική παραγωγή σπαραγγιών και έχει καταφέρει να μπει στο τραπέζι των Γερμανών! Έχει μερίδιο 75% στις πωλήσεις σπαραγγιών στην γερμανική αγορά. 

    Το 2008 ο Αστέριος αποφάσισε να μπει στα ξενοδοχεία και σιγά-σιγά έφτιαξε τα πολυτελή Daios. Η στήλη πληροφορείται ότι η οικογένεια προσανατολίζεται προς την πώληση του Daios Cove στην Κρήτη, στο οποίο επενδύθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να αποσβέσει την εν λόγω επένδυση…

    Στο κόκκινο το ΧΑ

    Όσο πλησιάζει η Πέμπτη και οι εξελίξεις στον MSCI τόσο το χρηματιστήριο παθαίνει black out. Χθες, μετά βίας βρέθηκε σε θετικό έδαφος και κατάφερε να τερματίσει στο… μηδέν. Όσο για τις μετοχές των τραπεζών κινούνται με ρυθμό ζόμπι…

    Τυπική διαδικασία…

    Η υπόθεση της επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank που θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες από την σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου απέδειξε ότι στην Alpha όλα γίνονται «κεκλεισμένων των θυρών», χωρίς τα όποια συντροφικά μαχαιρώματα να βγαίνουν προς τα έξω… Βέβαια, στην πορεία των τελευταίων ετών υπήρξε μια σημαντική ανατροπή: Ένας εκ των ισχυρών ανδρών της τραπέζης απέσυρε την εμπιστοσύνη του από σημαντικό στέλεχος αυτής… Αυτά θα τα γράψουμε μια άλλη εποχή όταν όλα θα έχουν ξεχαστεί και τα γεγονότα θα αποτελούν μακρινό παρελθόν.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ