• Business

    Folli Follie: Στον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, στις φυλακές Τρικάλων ο Τζώρτζης – Πήρε όλη την ευθύνη πάνω του ο πατέρας

    Folli Follie: Στο εδώλιο σήμερα η οικογένεια Κουτσολιούτσου. Θα προλάβουν το 18μηνο; Τι θα πουν, γιατί μεταφέρθηκε στο κελί του πατέρα του ο Τζώρτζης

    O Δημήτρης Κουτσολιούτσος προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να απολογηθεί για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, Αθήνα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. Eurokinissi


    Σε διαφορετικές φυλακές μεταφέρθηκαν ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Στον Κορυδαλλό ο πατέρας, στα Τρίκαλα ο γιος.

    Μετά τη χθεσινοβραδυνή απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να κρίνουν προφυλακιστέους τους κατηγορούμενους για 5 κακουργήματα στην υπόθεση της Folli Follie, η αρμόδια εισαγγελική αρχή αποφάσισε να «χωρίσει» πατέρα και γιο. Κι αυτό γιατί ο ιδρυτής της εταιρείας και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλός της κατηγορούνται ότι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης και, όπως ορίζει ο νόμος, δεν πρέπει να παραμείνουν προφυλακισμένοι στην ίδια φυλακή για να μη συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση.

    «Αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες…»

    Όλες τις ευθύνες πάνω του επιχείρησε να πάρει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, στη χθεσινή 4ωρη απολογία του ενώπιον της 35ης ανακρίτριας. Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για να αντικρούσει τις βαρύτατες κατηγορίες, επιχείρησε να γλιτώσει τη σύζυγό και το γιο του από την προφυλάκιση. Για τον Τζώρτζη δεν τα κατάφερε.

    Ο 79χρονος και ο γιος του απολογήθηκαν για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

    Και ο ιδρυτής της Folli Follie ομολόγησε και αποδέχθηκε μέρος των βασικών κατηγοριών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος, παραδέχθηκε ότι εν γνώσει του και με τη συναίνεσή του έγινε η παραποίηση των οικονομικών στοιχείων που οδήγησε στους ψεύτικους οικονομικούς ισολογισμούς, στην αύξηση της τιμής της μετοχής και τελικά, στην εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού.

    Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι αυτό αναγκάστηκε να το πράξει, υιοθετώντας την πρόταση στελεχών της εταιρείας, σε κάποια δύσκολη οικονομική συγκυρία του ομίλου γιατί είχε όραμα να δημιουργήσει ένα πολυεθνικό όμιλο, ο οποίος θα αποτελούσε «το στολίδι της ελληνικής επιχειρηματικότητας και θα αναδείκνυε το όνομα της Ελλάδας παγκοσμίως».

    Ο 79χρονος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια ότι όταν αποφάσισε αυτή την παρανομία, πίστευε ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορούσε να επαναφέρει την εταιρεία στην νομιμότητα, κάτι που, όπως είπε, δεν κατάφερε λόγω των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων παγκοσμίως από το 2007 και μετά.

    Επέμεινε πάντως πως δεν είχε κανένα οικονομικό όφελος από αυτές τις πράξεις. Προσκόμισε μάλιστα σχετικά τραπεζικά παραστατικά, προκειμένου να δείξει ότι ο ίδιος με προσωπικά του δάνεια χρηματοδοτούσε την εταιρεία, όποτε αυτό ήταν αναγκαίο.

    «Στενοχωριέμαι για όλους τους ανθρώπους στους οποίους δημιούργησα πρόβλημα», φέρεται να είπε.

    «Δεν ήξερα τίποτα…»

    Πλήρη άγνοια για τις παράνομες ενέργειες του πατέρα του φέρεται να δήλωσε κατά τη δική του απολογία ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

    Υποστήριξε ότι εκείνος είχε την ευθύνη της Folli Follie στην Ελλάδα και δεν γνώριζε τίποτα για τα παραποιημένα στοιχεία του ασιατικού βραχίονα που είχαν ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια ψευδή εικόνα ευρωστίας για τον Όμιλο.

    Ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε και η Καίτη Κουτσολιούτσου. Φέρεται να είπε, ότι αν και ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας, δεν συμμετείχε στη διοίκηση και στα οικονομικά αλλά ασχολείται μόνο με την σχεδίαση των κσομημάτων και τις δημόσιες σχέσεις.

    Ήταν η μοναδική από την οικογένεια που αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία 100.000 ευρώ. Το ξέσπασμα της, χθες τη νύχτα έξω από το ανακριτικό γραφείο, σε ένα γοερό κλάμα και φωνές διαμαρτυρίας, αμέσως μόλις άκουσε την απόφαση, ίσως και να δείχνουν ότι αιφνιδιάστηκε κι ότι δεν πίστευε ότι ο σύζυγος και ο γιος της θα οδηγηθούν στη φυλακή.



    ΣΧΟΛΙΑ