• Από τις Σπέτσες στην φυλακή, η αποστολή Σταϊκούρα, η ανερχόμενη κ. Σδούκου και δυο hot  tips για Πετρόπουλο και ΜΥΤΙΛ

    Είναι θέμα χρόνου πλέον για τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο να πάρει ένα πολύ μεγάλο project στην Ευρώπη.

    the wise man
    image
    the wise man

    Folli Follie Ι: Επιτέλους!

    Επιτέλους η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της και με την σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος προφυλακίσθηκαν μέχρι την έκβαση της δίκης. Εντάξει, δεν μας πήρε πολύ κανά δύο χρονάκια.

    Πλέον η υπόθεση μπαίνει στην σωστή της διάσταση και υπάρχει η δίκη στην οποία θα δοθεί η δυνατότητα στους προφυλακιστέους να αποδείξουν αν είναι αθώοι.

    Η στήλη αναρωτιέται πως θα ζήσει ο Τζώρτζης με το υπεράριθμο υπηρετικό προσωπικό που πληρωνόταν όλα αυτά τα χρόνια από τους λογαριασμούς του «γύρω γύρω όλοι», στην φυλακή χωρίς σεφ; Εκτός κι αν την βρει την άκρη όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας μας…

    Folli Follie II: Άλλοι δεν έχουν ευθύνες έστω και έμμεσες;

    Στο σκάνδαλο, όμως, που έστησε η οικογένεια πρωτοστάτησαν και άλλοι… Τόσο στελέχη της θυγατρικής της Ασίας όσο και έμμεσα με την σιωπή τους και τις ποινές χάδι οι εποπτικές αρχές της αγοράς.

    Ο λόγος για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία από την ώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο προ διετίας, δεν πήρε αυστηρά μέτρα, δεν πίεσε για αυστηρές ποινές, δεν έκανε σχεδόν τίποτα για το μέγεθος του σκανδάλου…

    Ταρακουνήθηκε η αξιοπιστία των εισηγμένων εταιρειών, οι ξένοι έκαναν αστειάκια για «Greeks statistics» στις επιχειρήσεις και η πρώην διοίκηση της ΕΚ (Χαράλαμπε, ακούς;) πέταγε χαρταετό…

    Εκτός κι αν ο προστάτης είχε δώσει άλλες εντολές στον Χαράλαμπο. Λέω εγώ τώρα…

    Folli Follie ΙΙΙ: Στο πλευρό της Καίτης η αδελφή της

    Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εγγύηση 100.000 αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.

    Κοιτώντας τις φωτογραφίες από την προσέλευση των μελών της οικογένειας στην Ευελπίδων διαπίστωσα ότι στο πλευρό της Καίτης ήταν η αδελφή της και σύζυγος του αοιδού Δ. Σαββόπουλου.

    Οι δύο κυρίες είναι αχώριστες όπως έδειξαν και οι καλοκαιρινές διακοπές τους στην βίλα των Σπετσών.

    Τρομάζουν τα κρούσματα

    Ζώνουν τα φίδια τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου καθώς η δυναμική της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν λέει να ανακοπεί, γεγονός που προκαλεί τρόμο ενόψει του χειμώνα όπου παραδοσιακά οι ιώσεις εμφανίζονται πιο έντονα.

    Ο φόβος πέραν της υγειονομικής του διάστασης διογκώνεται όταν η κουβέντα έρχεται στην οικονομία… Η μόνη διέξοδος είναι η Ευρώπη να επιταχύνει το βήμα της όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης λένε και ξαναλένε.

    Κρίσιμα ραντεβού Σταϊκούρα στο Βερολίνο

    Στο Βερολίνο βρίσκεται από εχθές το βράδυ ο Χρήστος Σταϊκούρας και σήμερα θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σουλτς.

    Αύριο αναμένεται το κρίσιμο πρώτο διά ζώσης Eurogroup και μαθαίνω ότι η πρώην τρόικα, νυν θεσμοί μας έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως για τις εξαγγελίες του Κυριάκου στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο μένουν ανοικτά κάποια μικρά ζητηματάκια, τα οποία η κυβέρνηση λέει ότι θα λυθούν μέχρι σήμερα το βράδυ.

    Ανθεκτικός Μυτιληναίος

    Αντοχές επιδεικνύει ο όμιλος Μυτιληναίου και σύμφωνα με τον ισχυρό επιχειρηματία η ανθεκτικότητα βασίζεται στα δομικά χαρακτηριστικά της εταιρείας.

    Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε ότι η κρίση είναι πρωτόγνωρη, ότι έως σήμερα την αντιμετωπίσαμε καλά και πως η χώρα θα ξεπεράσει και αυτόν τον σκόπελο.

    Η είδηση κρύβεται στο γεγονός ότι ο Ευάγγελος έχει φροντίσει να διατηρεί υψηλή ρευστότητα, γεγονός που θα του επιτρέψει να αδράξει τις ευκαιρίες…

    O κύριος Ευάγγελος Μυτιληναίος έδωσε όμως και μια μεγάλη είδηση στο Conference Call.

    Είναι θέμα χρόνου πλέον να πάρει ένα πολύ μεγάλο project στην Ευρώπη, και πολλά ακόμα μικρότερα στους τομείς ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργεια και στο τομέα ολοκληρωμένων έργων βιώσιμης ανάπτυξης.

    Αυτό όμως που έχει τεράστια σημασία για τους μικρομετόχους είναι ότι το buy back θα συνεχίσει να αγοράζει με τον ίδιο ρυθμό δείχνοντας έτσι έμπρακτα το πόσο υποτιμημένη θεωρεί την μετοχή του η διοίκηση.

    Ακόμα ο κ. Μυτιληναίος ενημέρωσε την επενδυτική κοινότητα από το 2021 θα κάνει μια καινούργια επιχειρηματική μονάδα στο κομμάτι της ενέργειας.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, η διοίκηση του Μυτιληναίου ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 έχει πολύ μεγάλη ζήτηση από την ξένη θεσμική κοινότητα για ραντεβού.

    Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλουν να την δουν πολλοί θεσμικοί επενδυτές που δεν την έχουν ξαναδεί στο παρελθόν.

    Ανεβαίνουν οι μετοχές της Αλεξάνδρας

    Λοιπόν, η στήλη πληροφορείται ότι η γενική γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου έχει εντυπωσιάσει με την δουλειά της τόσο την κεντρική κυβέρνηση όσο όμως και τους επενδυτές με τους οποίους συνομιλεί για επενδύσεις στην ενέργεια.

    Πολύ γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου έλεγε στην στήλη ότι η γενική γραμματέας γνωρίζει τα θέματα εις βάθος και είναι αποτελεσματική… Δεν κολλάει σε γραφειοκρατικά εμπόδια και γίνεται μέρος της λύσης.

    Βέβαια, και ο πολιτικός της προϊστάμενος Κωστής Χατζηδάκης έχει ανοικτά τα αυτιά του στις επενδύσεις, γεγονός που βοηθά το έργο της Αλεξάνδρας.

    Η συζήτηση με τον επιχειρηματία έγινε με αφορμή τις 16 επενδυτικές προτάσεις που βρίσκονται στο γραφείο της Αλεξάνδρας και αφορούν τις λιγνιτικές περιοχές της Κοζάνης και της Μεγαλόπολης.

    Αντέχει ο Αρώνης

    Μαθαίνω ότι ο νέος πρόεδρος του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών ασχολείται ενεργά με την εταιρεία και προτείνει κινήσεις περαιτέρω θωράκισης ενόψει ενός ακόμη δύσκολου χειμώνα για το Ελ. Βενιζέλος.

    Προς το παρόν η εταιρεία στηρίζεται στο ομολογιακό δάνειο των 140 εκατ. ευρώ που πήρε από τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες της χώρας.

     Πετρόπουλος: Το διαμάντι της μικρής κεφαλαιοποίησης που ετοιμάζεται να λάμψει

    Η εταιρία Πετρόπουλος με την χθεσινή ανακοίνωση της έδειξε ότι προετοιμάζεται πολύ σοβαρά για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Wiseman, ο Πετρόπουλος έχει πολύ μεγάλη ζήτηση στο 15ο ετήσιο ελληνικό Road Show του Λονδίνου.

    Οκτώ ξένοι θεσμικοί και ένας Έλληνας έχουν ζητήσει να δουν την εταιρία.

    Όπως μαθαίνω ο Αμερικάνος διαχειριστής μηδένισε την θέση του και το ίδιο ένας Έλληνας διαχειριστής.

    Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το Brevan Howard έχει 16,32% της εταιρίας, με μια μέση τιμή περί του 5,30 ευρώ.

    Ο νέος πρόεδρος, κ. Μιχάλης Οικονομάκης, (με μεγάλη προϋπηρεσία στον Όμιλο Δαυίδ Λεβέντη – Νιγηρία) είναι έτοιμος να οδηγήσει την εταιρία Πετρόπουλος, στη νέα εποχή.