• Business

    Folli Follie: Ψάχνει τώρα νέα εταιρεία για να κάνει τους ελέγχους

    • NewsRoom
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σε αναζήτηση ελεγκτικής εταιρείας βρίσκεται η Folli Follie Group σύμφωνα με νέα ανακοίνωση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία υποστηρίζει ότι παρείχε μέγιστη συνδρομή στην EY κόντρα στις καταγγελίες της ελεγκτικής.

    Χωρίς απαντήσεις στην καταγγελία της EY ότι διέκοψε τους ελέγχους λόγω «ελλιπής συνδρομής της Folli Follie στο έργο μας», η διοίκηση της FFG αρκείται στην σημερινή της ανακοίνωση να υποστηρίξει ότι βρίσκεται ήδη σε σχετικές συνεννοήσεις για την ανάθεση του επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους.

    Η Folli Follie υποστηρίζει ότι «παρείχε την μέγιστη δυνατή συνδρομή στην Ernst & Young κατά το ελεγκτικό της έργο» και ως βασικό επιχείρημα επικαλείται το ότι «ανέθεσε στην εταιρεία εγνωσμένου κύρους Alvarez & Marsal της διενέργειας εξειδικευμένου και στοχευμένου (forensic) επιτόπιου ελέγχου στην Ασία».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    H Folli-Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (η «Εταιρεία»), σε απάντηση σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παρέχει στο επενδυτικό κοινό την ακόλουθη ενημέρωση.

    Η Εταιρεία μας επιβεβαιώνει ότι την 19/9/2018 κοινοποιήθηκε προς αυτήν επιστολή της Ernst & Young, με την οποία η τελευταία γνωστοποίησε στην Εταιρεία την διακοπή της από 13/6/2018 σύμβασης διενέργειας προσυμφωνημένων διαδικασιών, δυνάμει της οποίας, η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία είχε αναλάβει την διενέργεια ειδικού ελέγχου σε συγκεκριμένα κονδύλια των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας για την χρήση 2017.

    Η Εταιρεία μας, σε απάντηση των αιτιάσεων της Ernst & Young σχετικά με την ελλιπή συνδρομή της Εταιρείας στο έργο της, δια της παρούσης ανακοινώσεώς της επιθυμεί να διευκρινίσει ότι η Εταιρεία μας παρείχε την μέγιστη δυνατή συνδρομή στην Ernst & Young κατά το ελεγκτικό της έργο, ιδίως δια της αναθέσεως στην εταιρεία εγνωσμένου κύρους Alvarez & Marsal της διενέργειας εξειδικευμένου και στοχευμένου (forensic) επιτόπιου ελέγχου στην Ασία.

    Η Εταιρεία μας βρίσκεται ήδη σε σχετικές συνεννοήσεις για την ανάθεση του επανελέγχου των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία διεθνούς κύρους και προτίθεται να επανέλθει άμεσα επ’ αυτού με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό. Σημειώνεται ότι τα ευρήματα από τον πραγματοποιηθέντα έλεγχο στον οποίο προέβη η Ernst & Young έως και την ημερομηνία της ως άνω διακοπής της συνεργασίας με την Εταιρεία μας πρόκειται να αξιοποιηθούν από την νέα ελεγκτική εταιρεία, η οποία πρόκειται να αναλάβει, κατά τα ανωτέρω, τον σχετικό έλεγχο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (Folli Follie): Τον εγκαταλείπουν όλοι – Tέλος και η Ειρήνη Νιώτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Οι πρώτες αγωγές από τους επενδυτές με αιχμές για την καθυστέρηση αποκάλυψης του σκανδάλου

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Σκάνδαλο Folli Follie: Γιατί έφυγαν για το Χονγκ Κονγκ Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ