• Business

    Folli Follie: Πλησιάζει η ώρα της PwC – Τι συμβαίνει με τα ταμειακά διαθέσιμα

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Πολύ κοντά σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται η έκδοση του πορίσματος της PwC επί των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie.

    Ύστερα πέντε και πλέον μήνες και αλλεπάλληλες παλινωδίες, η ελεγκτική εταιρεία ετοιμάζεται να διατυπώσει γνώμη για τα πεπραγμένα στον αμαρτωλό όμιλο της οικογένειας Κουτσολιούτσου, η οποία κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες πρωτοφανούς έκτασης.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο mononews.gr πως οι ελεγκτές της PwC έχουν συντάξει ήδη το πρώτο draft με τα συμπεράσματά τους και τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμοι να παραδώσουν την τελική έκθεση, η οποία θα συνοδεύεται από αρκετούς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

    Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν επηρεάζει την προσπάθεια διάσωσης της Folli Follie, αφού, όπως λένε, ακόμη και με αρνητική γνώμη μια εταιρεία μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς εξυγίανσης.

    Κάτι ανάλογο, όπως λένε, έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στην περίπτωση της διάσωσης του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη. Μια αισιοδοξία που πάντως μένει να αποδειχθεί στην πράξη.

    Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβουλίου της Folli για να εγκρίνει και αυτό με την σειρά του, τον αναμορφωμένο ισολογισμό για το 2017. Από το στρατηγείο της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο επισημαίνουν πως η ολοκλήρωση του ισολογισμού αποτελεί κατόρθωμα του νυν CEO της εταιρείας, Γιώργου Σάμιου, και της 25μελούς ομάδας που χειρίστηκαν το project, και χρειάστηκε να εργαστούν νυχθημερόν επί εβδομάδες.

    «Όλα έγιναν από την αρχή. Πρόκειται για επίτευγμα καθώς η εταιρεία δεν είχε αξιόπιστους ισολογισμούς για πάνω από 15 χρόνια. Αυτό θα αποτελέσει την βάση για την σύνταξη του ισολογισμού για το 2018, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, εφ’ όσον η εταιρεία καταφέρει να διασωθεί», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

    Κύκλοι της Folli Follie αναφέρουν ακόμη ότι οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις, μαζί με την έκθεση ελέγχου της PwC θα αναρτηθούν αφού πρώτα εγκριθούν από την Επιτροπή Ελέγχου -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- στα μέσα Ιουλίου, όπως είχε προγραμματισθεί και συμφωνηθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη. Στη συνέχεια, η διοίκηση της Folli θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση μέσα σε διάστημα περίπου 20 ημερών, όπου θα πρέπει να εγκριθούν οι οικονομικές καταστάσεις του 2017, προκειμένου να ανοίξει και επίσημα ο δρόμος για την έναρξη των διαδικασιών εξυγίανσης.

    Όλα αυτά έρχονται στη σκιά μιας σειράς από παραιτήσεις στελεχών, με πιο πρόσφατη αυτή του Τάσου Φράγκου, του πρώην CEO που έφυγε λίγο πριν ολοκληρώσει το έργο του, αλλά και της έντονης δυσπιστίας που εκφράζεται από διάφορες πλευρές για την ικανότητα της αμαρτωλής εταιρείας να αποφύγει τον ξαφνικό θάνατο, με τον οποίο παίζει κρυφτούλι εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

    Μέχρι στιγμής πάντως, η εταιρεία καταφέρνει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, απέναντι σε Δημόσιο, προμηθευτές και εργαζόμενους (μάλιστα πέραν της μισθοδοσίας λέγεται πως έχει πληρώσει ήδη το δώρο καλοκαιριού στους 1.200 εργαζόμενους, καταβάλλοντας 550.000 ευρώ ενώ έχει καταβάλλει περίπου 3 εκατ. ευρώ σε προμηθευτές για νέα εμπορεύματα) ενώ έχει καταφέρει να παράγει συνεχώς καινούρια έσοδα.

    Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στα ταμεία πάνω από 10 εκατ. ευρώ, αφού μόνο το κατάστημα της Folli Follie στη Σαντορίνη έχει εβδομαδιαία έσοδα 100.000 ευρώ.

    Επιπλέον, είναι κοντά στην εξασφάλιση της άδειας λειτουργίας καταστήματος Factory Outlet στην Κηφισιά, σε ακίνητο κοντά στα κεντρικά της γραφεία, η οποία δεν αποκλείεται να εγκριθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

    Η κίνηση αυτή γίνεται καθώς είναι πολύ πιθανόν να αναγκαστεί να αποχωρήσει από το κατάστημα στο αεροδρόμιο, στο οποίο λέγεται πως πληρώνει ετήσιο μίσθωμα ύψους 3 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ