• Business

    Γιατί δεν μένει άνθρωπος στην Folli Follie – Τα σενάρια γύρω από την παραίτηση Φράγκου

    • Γιώργος Μανέττας

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Αίσθηση αλλά και ποικίλα ερωτήματα προκαλεί από χθες η είδηση της αποχώρησης του Τάσου Φράγκου από την Folli Follie. Του ανθρώπου που ανέλαβε την «ηλεκτρική καρέκλα» του διευθύνοντος συμβούλου τη αμαρτωλής εταιρείας πριν από περίπου πέντε μήνες, με βασικό στόχο να συμβάλει στη διάσωσή της.

    Πληροφορίες θέλουν τον κ. Φράγκου, ο οποίος είναι κάτοικος εξωτερικού, να υπέβαλε την παραίτησή του για φορολογικούς λόγους και όχι για κάποια σοβαρή διαφωνία για τη στρατηγική του ομίλου.

    Η παραμονή του στη θέση του CEO πέραν της 1ης Ιουλίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα στοίχιζε ακριβά στον έμπειρο μάνατζερ από φορολογικής άποψης καθώς στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να υπαχθεί στο ελληνικό φορολογικό καθεστώς.

    Υπολογίζεται πως περίπου τα μισά χρήματα απ’ όσα έβγαλε στη διάρκεια της θητείας του στην Folli θα πήγαιναν στην Εφορία.

    Άλλες πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως ο κ. Φράγκου είχε έντονες διαφωνίες με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ιδρυτή και βασικό μέτοχο της Folli που αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο της Folli Follie…

    Υπό αυτές τις συνθήκες, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κυρίως για τους λόγους που θα επικαλεστεί η εταιρεία για την αποχώρηση του κ. Φράγκου, αλλά και για τον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί.

    Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν πως η αναζήτηση αντικαταστάτη έχει αρχίσει εδώ και μέρες, ωστόσο τα βιογραφικά που εξετάστηκαν δεν φαίνεται να ικανοποίησαν.

    Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία δεν μπορεί να μείνει ακέφαλη σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, ενόψει μάλιστα και της έκδοσης του πορίσματος της PwC αλλά και των διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους. Διαπραγματεύσεις που όπως όλα δείχνουν έχουν «παγώσει», καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον του εγχειρήματος διάσωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ