• Business

    Folli Follie: Κρίσιμη Γενική Συνέλευση για τη Συμφωνία Εξυγίανσης – Ο ρόλος της ειδικής εντολοδόχου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Καθοριστικής σημασίας ώστε η Folli Follie να περάσει στην «επομένη μέρα είναι η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 12 το μεσημέρι, με θέμα την έγκριση της Συμφωνίας Εξυγίανσης.

    Κατά τη σημερινή διαδικασία θα παραστεί η ειδική εντολοδόχος,  Δικηγόρος Αθηνών, Βασιλική Τσιατά, την οποία όρισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατόπιν προηγούμενου αιτήματος της Folli Follie. Η κ. Τσιατά, όπως προβλέπεται, θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφισης αντί των μετόχων που δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν τη συμφωνία, σε προηγούμενη Γενική Συνέλευση.  Σημειώνεται ότι εκπροσωπούν συνολικά το 63,67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

    O ρόλος της ειδικής εντολοδόχου

    Με το διορισμό της ειδική εντολοδόχου, η εταιρεία επιδιώκει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου,  οι οποίοι παρότι προφυλακισμένοι, παραμένουν βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, κατέχοντας αθροιστικά ποσοστό 38,5% των δικαιωμάτων ψήφου. Κατά συνέπεια, έως τώρα είχαν καταφέρει να «μπλοκάρουν» μέχρι τώρα, με τις ψήφους δια των αντιπροσώπων τους, τις διαδικασίες που αφορούν στην έγκριση της Συμφωνίας Εξυγίανσης.

    Εφόσον λοιπόν η Συμφωνία Εξυγίανσης – όπως τροποποιήθηκε κατόπιν των υποδείξεων σχετικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών – ψηφιστεί τελικά σήμερα, η διοίκηση της Folli Follie θα αναμένει πλέον την οριστική απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με την αίτηση επικύρωσή της. Η σχετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της οποίας, παρεμβάσεις έκαναν δια των αντιπροσώπων τους οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος καθώς και η QQuant, εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων.

    Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας εκτιμάται ότι δεν θα καθυστερήσει η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Πώς ανοίγει ο δρόμος για το σχέδιο εξυγίανσης – Οι εκκρεμότητες και η Γενική Συνέλευση της Τρίτης

    Folli Follie: Ορίστηκε ειδική εντολοδόχος – Αίρεται το «μπλόκο» των Κουτσολιούτσων

     



    ΣΧΟΛΙΑ