• Business

    Folli Follie: Ορίστηκε ειδική εντολοδόχος – Αίρεται το «μπλόκο» των Κουτσολιούτσων

    • Ρομίνα Νικηφόρου
    Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος κάθισαν ξανά στο εδώλιο


    Το εμπόδιο ώστε η συμφωνία εξυγίανσης να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie φαίνεται ότι ξεπερνιέται καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας για ορισμό ειδικού εντολοδόχου.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχωρά στη συγκεκριμένη κίνηση προκειμένου να ξεπεραστεί το «εμπόδιο» που προέκυψε μετά την καταψήφιση της συμφωνίας από τους βασικούς μετόχους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο  καθώς η ειδική εντολοδόχος που πλέον ορίστηκε, θα ασκήσει κατά τη Γενική Συνέλευση το δικαίωμα παράστασης και ψήφου αντί των μετόχων, οι οποίοι εκπροσωπούν συνολικά 63,67% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν την Συμφωνία Εξυγίανσης στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 22ας Μαρτίου 2021.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών διορίστηκε ως ειδική εντολοδόχος η Δικηγόρος Αθηνών, κα. Βασιλική Τσιατά.

    Μετά την εξέλιξη αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας με το ακόλουθο θέμα ημερησίας διάταξης: «Έγκριση της από 31.12.2020 Συμφωνίας Εξυγίανσης – Μεταβίβασης Επιχείρησης της εταιρείας, όπως αυτή τροποποιήθηκε κατόπιν των υποδείξεων της υπ’ αριθμ. 186/2021 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βάσει των άρθρων 99 επ. και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007), όπως τροποποιηθείς ίσχυε κατά τον χρόνο υπογραφής της Συμφωνίας Εξυγίανσης, έγκριση των
    ειδικότερων όρων και συμφωνιών αυτής και παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την υπογραφή όλων των συμβάσεων και την διενέργεια όλων εν γένει των πράξεων και ενεργειών σε εκτέλεση της από 31.12.2020 Συμφωνίας Εξυγίανσης, όπως αυτή τροποποιήθηκε κατόπιν των υποδείξεων της υπ’ αριθμ. 186/2021 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».

    
    



    ΣΧΟΛΙΑ