• Business

    Folli Follie: Η αλλαγή στάσης της NIKE και το ενδεχόμενο νέων αγωγών για τους Κουτσολιούτσους

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    H διοίκηση της Folli Follie αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νέες νομικές ενέργειες εναντίον όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο παραποίησης των οικονομικών καταστάσεων που συντάραξε την κοινή γνώμη, με στόχο τη διεκδίκηση αποζημίωσης.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Σάμιος μιλώντας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης ανέφερε πως οι νομικοί σύμβουλοι της Folli Follie αξιολογούν το περιεχόμενο της έκθεσης του διαχειριστικού ελέγχου της PwC, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν μπορεί να εγερθούν αξιώσεις εναντίον πρώην στελεχών για συγκεκριμένες ενέργειές τους, οι οποίες ζημίωσαν την εταιρεία.

    Οι νομικοί εκπρόσωποι άφησαν να εννοηθεί πως έχουν εντοπίσει διάφορες ενέργειες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο αγωγής, ωστόσο απέφυγαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες στην παρούσα φάση.

    Ξεκαθάριζαν πάντως πως φροντίζουν ώστε να μην παρέλθει καμία ημερομηνία για την άσκηση των νομικών ενεργειών, υπενθυμίζοντας μια σειρά νομικών ενεργειών που έχουν αναληφθεί εναντίον των βασικών μετόχων, της οικογένειας Κουτσολιούτσου που έχουν φέρει αποτελέσματα.

    Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στην περίπτωση δέσμευσης της πολυτελούς θαλαμηγού Phalerope μήκους 32 μέτρων και του ταχύπλοου σκάφους αναψυχής μήκους 9 μέτρων «Ginger Aegean» της οικογένειας Κουτσολιούτσου, διεκδικώντας τη συντηρητική κατάσχεσή τους. «Θα διασφαλίσουμε την περιουσία της εταιρείας», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σάμιος.

    Όλα αυτά έρχονται τη στιγμή που η εταιρεία φαίνεται να ανακτά τον βηματισμό της παρά τις τεράστιες δυσκολίες που υψώνει η πανδημία.

    Με «όχημα» την ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 13 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε από το fund Arena, η διοικητική ομάδα δρομολογεί το άνοιγμα τριών νέων καταστημάτων Factory Outlet μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας ενώ παράλληλα επιδιώκει νέες συνεργασίες που θα τονώσουν τις πωλήσεις της.

    Διευκολύνσεις πληρωμών

    Σύμφωνα με τον κ. Σάμιο, το θετικό κλίμα που υπάρχει γύρω από την εταιρεία εκφράζεται και στις σχέσεις με τους προμηθευτές, οι οποίοι σε αντίθεση με το παρελθόν που ζητούσαν να πληρωθούν προτού στείλουν το εμπόρευμα δείχνουν κατανόηση και προσφέρουν διευκολύνσεις πληρωμών στην εταιρεία λόγω και της ιδιαίτερα αρνητικής συγκυρίας. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην Nike, η οποία παρ’ ότι η συνεργασία μαζί της θα διακοπεί σταδιακά μέχρι το χειμώνα του 2022 παρέχει διευκολύνσεις, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνολικά οι επιχειρήσεις.

    Όσον αφορά στην έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης, αναμένεται να τεθεί υπόψη νέας γενικής συνέλευσης στις 22 Μαρτίου, αφού στην χθεσινή δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία. Το «πράσινο φως της γενικής συνέλευσης είναι απαραίτητο για να συμπληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η διαδικασία διάσωσης. Υπενθυμίζεται πως έχει κατατεθεί ήδη αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα, με την απόφαση να αναμένεται –εκτός απροόπτου- εντός των επόμενων τριών μηνών.

    Γ. Σάμιος (Folli Follie): Πώς θα ξεπεραστεί τυχόν άρνηση των βασικών μετόχων για τη συμφωνία εξυγίανσης – Τι σχεδιάζει για την επόμενη μέρα

    Γιατί η Καίτη Κουτσολιούτσου και ο Κώστας Μπουτάρης δεν θέλουν να τελειώσει το lockdown

    Folli Follie: Το τελευταίο «κομμάτι του παζλ» και πώς θα ξεπερασθεί η άρνηση του Δ. Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ