• Business

    Γ. Σάμιος (Folli Follie): Πώς θα ξεπεραστεί τυχόν άρνηση των βασικών μετόχων για τη συμφωνία εξυγίανσης – Τι σχεδιάζει για την επόμενη μέρα

    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να ανάψει «πράσινο φως» για τη συμφωνία εξυγίανσης, σε περίπτωση άρνησης των βασικών μετόχων, περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, Γιώργος Σάμιος.

    Μιλώντας στο περιθώριο της προγραμματισμένης για σήμερα, αλλά αναβληθείσας, Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που συγκλήθηκε πριν από λίγο με αντικείμενο την έγκριση της συμφωνίας, ο κ. Σάμιος σημείωσε πως η εταιρεία σκοπεύει να ορίσει ειδικό εντολοδόχο, εάν διαπιστωθεί πως η πλειοψηφία των μετόχων απορρίπτει το σχέδιο εξυγίανσης που έχει κατατεθεί ήδη στο δικαστήριο και έχει την έγκριση της πλειονότητας των πιστωτών. Τόνισε δε πως η εταιρεία ακολουθεί τα βήματα που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο.

    Ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, απαντώντας σε ερώτηση για την ενδιάμεση χρηματοδότηση που έλαβε η εταιρεία από το fund Arena, ανέφερε πως τα κεφάλαια κατευθύνθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους για την κάλυψη υποχρεώσεων και το κόστος εμπορευμάτων, καθώς και τη χρηματοδότηση νέων projects, αλλά η εταιρεία διατήρησε και ένα απόθεμα στα ταμεία της λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας.

    Νέες συνεργασίες και επέκταση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις

    Υπογράμμισε πως η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τις επιχειρηματικές κινήσεις της, επιδιώκοντας νέες συνεργασίες, ενώ παράλληλα φροντίζει να αναπτύξει και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της, εντάσσοντας νέες κατηγορίες, όπως τα καλλυντικά Heaven On Earth.

    Σταδιακά, όπως είπε, η Folli Follie ανακτά την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη της αγοράς, κάτι που αποτυπώνεται και στις εμπορικές συναλλαγές με τους προμηθευτές της, μεταξύ των οποίων και η Nike, οι οποίοι, ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα, αρχίζουν και παρέχουν διευκολύνσεις στην εταιρεία.

    Στο σημείο αυτό, επισήμανε ότι γίνονται ενέργειες ώστε να καλυφθεί μέρος του τζίρου που θα χάσει η εταιρεία μετά τη λήξη της συμφωνίας αντιπροσώπευσης με τη Nike, μέσα από την ένταξη νέων brands στο χαρτοφυλάκιό της. Στόχος, όπως είπε, είναι να ανακτηθεί περίπου το 35% με 40% του τζίρου που έκανε η Nike.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε, στόχος είναι να φτάσουν οι πωλήσεις τα 43 εκατ. ευρώ φέτος, τα 58 εκατ. το 2022 και τα 60 εκατομμύρια ευρώ το 2023.

    Νομικές ενέργειες

    Σε ό,τι αφορά τις νομικές ενέργειες που γίνονται κατά των μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και όσων φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας τόνισαν ότι προχωρούν κανονικά και πως η εταιρεία δεν πρόκειται να απεμπολίσει κανένα δικαίωμά της. Επισήμαναν επίσης πως μελετούν το πόρισμα της PwC και ξεκαθαρίζουν πως η εταιρεία φροντίζει να μην χαθεί καμία ημερομηνία για άσκηση νομικών ενεργειών. Πρώτη προτεραιότητα, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, είναι να σωθεί ό,τι σώζεται και να διασφαλιστεί η περιουσία του ομίλου.

    Αναφορικά με τη διαμάχη που υπάρχει με την Dufry, η διοίκηση, όπως αναφέρθηκε, αναμένει την απόφαση της διαιτησίας, η οποία εκτιμάται ότι θα εκδοθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στους επόμενους δυο μήνες. Ζητούμενο, όπως ειπώθηκε, είναι η αποδέσμευση όλων των μετοχών. «Δεν απομπολούμε κανένα δικαίωμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σάμιος.

    Κλείνοντας, ο κ. Σάμιος υπογράμμισε πως η ανάκαμψη της Folli Follie αποτελεί ένα δύσκολο project, ενώ σημείωσε ότι η εταιρεία αξιοποίησε τα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση για όσους επλήγησαν από την πανδημία, προσπαθώντας να τα εφαρμόζει δίκαια.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά την απόφαση του Πρωτοδικείου για την υπαγωγή ή όχι της εταιρείας στο καθεστώς εξυγίανσης του Άρθρου 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα, η αίσθηση που υπάρχει είναι, όπως επισημάνθηκε, ότι θα εκδοθεί μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες.

    Διαβάστε επίσης:

    Folli Follie: Ματαιώθηκε η έκτακτη ΓΣ ελλείψει απαρτίας



    ΣΧΟΛΙΑ