• Business

    Γιατί η Καίτη Κουτσολιούτσου και ο Κώστας Μπουτάρης δεν θέλουν να τελειώσει το lockdown

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Το lockdown που έχει «παγώσει» τους πλειστηριασμούς «έσωσε» και το διώροφο εξοχικό της κας Καίτης Κουτσολιούτσου στο Πήλιο από το ηλεκτρονικό σφυρί.

    Το χειμερινό καταφύγιο των Κουτσολιούτσων στη Ζαγορά, βρίσκεται στη θέση Πιτσέικα, είναι ένα διώροφο, εμβαδού περίπου 230 τμ, τρία ακόμα μικρότερα κτίσματα εμβαδού 40, 35 και 25 τμ (προφανώς ξενώνες) σε οικόπεδο 2,3 στρεμμάτων και άλλα τρία στρέμματα με καστανιές, βγαίνουν στο σφυρί από την Intrum Hellas, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 504.500 ευρώ.

    Σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση το ακίνητο αγοράστηκε το 1978 από την Αικατερίνη Αραπίδη, σύζυγο Δημητρίου Κουτσολιούτσου.

    Ο πλειστηριασμός της 24ης Φεβρουαρίου ανεστάλη λόγω των μέτρων για την πανδημία και θα προσδιοριστεί εκ νέου όταν ξεκινήσει και πάλι να κτυπά το ηλεκτρονικό σφυρί με τη λήξη του lockdown.

    Το σαλέ των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο βαρύνεται με τρεις προσημειώσεις και μία αναγκαστική κατάσχεση:

    Συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου 2018, και ενώ είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Folli- Follie, εγγράφηκε προσημείωση για 800 χιλιάδες ευρώ, υπέρ της ελβετικής εταιρείας «Petrus A.G.» που εδρεύει στην Βασιλεία Ελβετίας. Όπως είναι γράψει το mononews.gr « διευθυντής της Petrus A.G. είναι ο Μεξικανός επιχειρηματίας ο Andres Holzer, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής Dufry.

    Λίγους μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2019 υπήρξε δεύτερη προσημείωση στο ακίνητο από την Τράπεζα Πειραιώς για 500 χιλιάδες ευρώ. Και η τρίτη από την Δ.Ο.Υ Αθηνών τον Δεκέμβριο 2019 για 2,34 εκατ ευρώ.

    Αναστολή και για τον Μπουτάρη

    «Παγωμένος» λόγω της πανδημίας θα μείνει και ο πλειστηριασμός για ακίνητα της οινοποιίας «Ι.Μπουτάρης & Υιος Holding AE», που αν και είχε προσδιοριστεί για τις 10 Μαρτίου 2021, πήγε σε αναστολή μέχρι νεωτέρας.

    Συγκεκριμένα η «doValue Greece» βγάζει στο σφυρί ακίνητα της «Ι.Μπουτάρης & Υιος Holding AE» που βρίσκονται στο Πικέρμι Αττικής, και περιλαμβάνουν το οινοποιείο, δεξαμενές (χωρητικότητας 2,5 χιλιάδων κυβικών) και βοηθητικούς χώρους (γραφεία, χημείο, εργαστήριο κλπ) με τιμή εκκίνησης 1,18 εκατ ευρώ.

    Η «doValue Greece» βγάζει επίσης στο σφυρί και περίπου 7 χιλιάδες στρέμματα με αμπέλια που βρίσκονται στις θέσεις Πέτσα και Πύριζα στο Πικέρμι.

    Τα εν λόγω ακίνητα βαρύνονται με υποθήκες ύψους άνω των 10 εκατ ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Κατηγορητήριο Folli Follie: Πώς «ξέπλυναν» 880 εκατ. και ο ρόλος των Κουτσολιούτσων

    Κώστας Μπουτάρης: Έσωσε στο… παρά πέντε του πλειστηριασμού το οινοποιείο του στη Σαντορίνη

    Νέος Πτωχευτικός Κώδικας – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέσα από 24 ερωτήσεις και απαντήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ