• Business

    Folli Follie: Εκδικάστηκε ο ορισμός ειδικού εντολοδόχου – Εντός Ιουλίου η απόφαση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Folli Follie

    Γιώργος Σάμιος, Folli Follie


    Συζητήθηκε πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση της Folli Follie για τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου.

    Η πλευρά των βασικών μετόχων, οικογένεια Κουτσολιούτσου έκανε παρέμβαση, ζητώντας την αναβολή της εκδίκασης για τον Οκτώβριο καθώς όπως υποστήριξε ότι εκκρεμούν απαντήσεις της διοίκησης στα ερωτήματα που έθεσε στο πλαίσιο της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης, σχετικά με την συμφωνία εξυγίανσης που υπεγράφη με τους ομολογιούχους. Η έδρα ωστόσο απέρριψε το αίτημα των Κουτσολιούτσων και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ του ορισμού ειδικού εντολοδόχου τάχθηκε η JP Morgan, οι εργαζόμενοι της εταιρείας και μέρος των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρείας. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η απόφαση θα εκδοθεί μέσα στον Ιούλιο.

    Ο ορισμός ειδικού εντολοδόχου είναι κομβικής σημασίας για την ολοκλήρωση και ενεργοποίηση της συμφωνίας διάσωσης της εταιρείας. Ο ειδικός εντολοδόχος θα αναλάβει να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας, προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου αντί των μετόχων της Folli Follie που αρνούνται να εγκρίνουν της συμφωνίας εξυγίανσης (σύμφωνα με το άρθρο 101 παρ. 3 του ΠτΚ).

    Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι το δικαστήριο θα κρίνει ότι η άρνηση των μετόχων είναι αδικαιολόγητη και καταχρηστική. Κάτι που στην περίπτωση της Folli Follie εκτιμάται πως μπορεί να αποδειχθεί, καθώς διακυβεύεται η επιβίωση της εταιρείας και εάν δεν εγκριθεί η συμφωνία η εταιρεία θα πτωχεύσει, συμπαρασύροντας μαζί περίπου 700 θέσεις εργασίας.

    Διαβάστε επίσης

    Folli Follie: Τέσσερις μήνες προθεσμίας για να πετύχει η διάσωση – Τα 3 «ανοιχτά μέτωπα»



    ΣΧΟΛΙΑ