• Business

    Folli Follie: Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοσίευση του ισολογισμού του 2017

    • Του Γιώργου Μανέττα
    folli follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Σήμερα -εκτός απροόπτου- αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τη δημοσίευση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων της Folli Folli για την χρήση του 2017.

    Παρά τις προσπάθειες που έγιναν χθες μέχρι και την ύστατη στιγμή στο πλαίσιο της  μαραθώνιας συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου δεν κατέστη τελικά εφικτό να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών εντός των χρονικών περιθωρίων που είχαν τεθεί, δηλαδή μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εκτός απροόπτου οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις να αναρτηθούν εντός της μέρας, πιθανότατα νωρίς το πρωί. Υπογραμμίζουν δε πως τις οικονομικές καταστάσεις θα υπογράφουν ο πρόεδρος της εταιρείας, Αβραάμ Γούναρης, ο CEO Γιώργος Σάμιος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου, Ανδρέας Κουτούπης.

    Υπενθυμίζεται πως όπως έγραψε το mononews.gr, οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2017 αποτυπώνουν έναν όμιλο μειωμένο στο 1/3, σε σχέση με ότι παρουσιάζονταν προηγουμένως. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις ανέρχονται στα 360 εκατ. ευρώ αντί 1,4 δισ. ευρώ , οι ζημιές διαμορφώνονται στα 136 εκατ. ευρώ αντί κερδών 220 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια περιορίζονται στα 90 εκατ. ευρώ από 2 δισ. ευρώ.

    Επιπλέον, τις οικονομικές καταστάσεις θα συνοδεύει το πόρισμα της PwC, το οποίο είναι «κόλαφος» για τα έργα και τις ημέρες της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Η έγκριση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων από το ΔΣ και την γενική συνέλευση των μετόχων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή της εταιρείας στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106, και την έναρξη της προσπάθειας διάσωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ