• Business

    Κρίσιμες ώρες για τη Folli Follie: Μάχη με τον χρόνο για τις οικονομικές καταστάσεις (upd)

    • Του Γιώργου Μανέττα
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Άκαρπη, σύμφωνα με  πληροφορίες, είναι μέχρι στιγμής η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της Folli Follie, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο, η οποία έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την έγκριση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017.

    Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μέχρι και αυτή την ώρα και καταβάλλονται προσπάθειες από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να καταλήξουν σε απόφαση και να  αναρτηθούν οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα, ώστε να τηρηθεί η προθεσμία που έχει δώσει η ίδια εταιρεία. Δεν αποκλείεται πάντως και το ενδεχόμενο οι οριστικές αποφάσεις να μετατεθούν τελικά για αύριο.

    Να σημειωθεί πως η έγκριση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2017 είναι απαραίτητη τόσο από το ΔΣ όσο και από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli για να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, το οποίο θα πρέπει να υποστηρίζεται από τους ομολογιούχους πιστωτές ή έναν πιθανό νέο επενδυτή. Χωρίς αυτές το σχέδιο διάσωσης δεν έχει μέλλον.

    Κύκλοι προσκείμενοι στη Διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζονται, πάντως, πως υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτή με προέλευση από την Κίνα. Κάτι που όμως  μένει να αποδειχθεί.

    Να σημειωθεί πως η συνεδρίασης ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και συνεχίστηκε καθ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μετά την έγκριση του ΔΣ, οι αναμορφωμένες οικονομικές  καταστάσεις θα πρέπει  να δημοσιευθούν μαζί με το πόρισμα της PwC στην ιστοσελίδα του χρηματιστηρίου Αθηνών και στην εταιρική ιστοσελίδα της Folli Follie ώστε οι μέτοχοι της εταιρείας και το επενδυτικό κοινό να λάβουν γνώση των δεδομένων.

    Τα προβλήματα στην έγκριση των ανανεωμένων οικονομικών καταστάσεων είναι ενδεικτική του υψηλού βαθμού δυσκολίας που παρουσιάζει το εγχείρημα διάσωσης της αμαρτωλής εταιρείας. Παρά την αισιοδοξία που εκφράζεται από κύκλους της διοίκησης, η πραγματικότητα δείχνει πως υπάρχουν ακόμα αρκετοί σκόπελοι που πρέπει να ξεπεραστούν.



    ΣΧΟΛΙΑ