• Business

    H «ώρα της αλήθειας» για την Folli Follie

    • Γιώργος Μανέττας

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.


    Με στόχο να εγκριθούν οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση του 2017 και από τα 11 μέλη, συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου της Fosun, συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή.

    Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου διαβουλεύονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκειμένου, όπως αναφέρουν πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, να κλείσουν διάφορες εκκρεμότητες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι ακριβώς αφορούσαν.

    Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει νωρίς το πρωί, με μοναδικό θέμα την έγκριση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων, ενδεικτικό της κρισιμότητας των στιγμών για το μέλλον της αμαρτωλής εταιρείας.

    Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Folli Follie εμφανίζονται σίγουροι πως θα εγκριθούν ομόφωνα, ώστε στη συνέχεια να πάρουν τον δρόμο της δημοσίευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μια δημοσίευση που –εκτός απροόπτου- αναμένεται κατά τις απογευματινές ώρες και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς όλοι περιμένουν να δουν την πραγματική εικόνα του ομίλου και, κυρίως, την έκθεση ελέγχου της PwC. Μια έκθεση που θα είναι «κόλαφος» για τα έργα και τις ημέρες της οικογένειας Κουτσολιούτσου και θα περιλαμβάνει συνολικά 20 παρατηρήσεις, στις οποίες αποτυπώνονται πλήθος ενστάσεων για τον τρόπο σύνταξης του ισολογισμού.

    Παράλληλα, λέγεται πως εκφράζεται ανησυχία για τη δυνατότητα συνέχισης των εργασιών της εταιρείας.

    Στις παρατηρήσεις λέγεται πως έχει καταγραφεί και η απαίτηση που φέρεται να έχει ο Δ. Κουτσολιούτσος ύψους 40 εκατ. ευρώ από την εταιρεία. Μια είδηση που προκάλεσε αίσθηση, με δεδομένες τις αποκαλύψεις για το μέγεθος της απάτης που φέρεται να ενορχήστρωσε ο ίδιος σε βάρος της εταιρείας και των μετόχων της.

    Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου συνεδρίασε και η steering committee της Folli Follie, με αντικείμενο τη σύνταξη νέου business plan και τη διερεύνηση τρόπων για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας με τους ομολογιούχους.

    Το νέο business plan, βασικές πτυχές του οποίου αποκάλυψε το mononews.gr, θα προβλέπει δραστικές περικοπές δαπανών, αλλά και πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως της FF Cosmetics, ώστε να καταστεί βιώσιμη και πάλι η εταιρεία.

    Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Folli υποστηρίζουν πως, παρ’ όλα τα προβλήματα, φαίνεται να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, κυρίως από την Κίνα.

    Ισχυρίζονται μάλιστα πως γνωστός επενδυτικός σύμβουλος φέρεται να έχει βρει Κινέζο επενδυτή που έχει εκφράσει κατ’ αρχήν ενδιαφέρον για την αμαρτωλή εταιρεία, ενώ επιμένουν πως στο κάδρο υπάρχει και η Fosun, η οποία παραμένει ένας από τους μετόχους της εταιρείας και έχει συμφέρον να διασωθεί η εταιρεία.

    Ένα επενδυτικό ενδιαφέρον που μένει πάντως να αποδειχθεί στην πράξη, αφού ο όμιλος εξακολουθεί να κινείται σε τεντωμένο σχοινί, ενώ πολλοί αμφιβάλλουν για την ικανότητά της να ξεφύγει από τη στενωπό…



    ΣΧΟΛΙΑ