• Business

    Φ. Γιόφτσιος (Ten Brinke): Αύξηση κατά 45% στις οικιστικές επενδύσεις στην Ελλάδα – Μεγάλη η ζήτηση για τουρισμό και logistics

    • NewsRoom
    Φώτης Γιόφτσιος

    Φώτης Γιόφτσιος


    Η αγορά ακινήτων και οι παγκόσμιες τάσεις στο real estate, καθώς και η συμβολή του τουρισμού βρίσκονται στο επίκεντρο Για τα παράδοξα της ελληνικής κτηματαγοράς σε σχέση με τις αγορές του εξωτερικού μίλησε ο Φώτης Γιόφτσιος, Ceo & Vice President της Ten Brinke Greece  στην δημοσιογράφο της εφημερίδας Ναυτεμπορική, Τέτη Ηγουμενίδη, κάνοντας λόγο για μια ελκυστική, πλέον, εγχώρια κτηματαγορά σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές στο πλαίσιο του του 24ου συνεδρίου της Prodexpo, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα 25 και αύριο 26 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Όπως σημείωσε ο κ. Γιόφτσιος, η Ten Brinke κλείνει φέτος 121 χρόνια στο παγκόσμιο real estate και 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Κάνοντας, δε, μια αναδρομή στο 2008, οπότε και ξεκίνησε η δραστηριοποίησή της στη χώρα μας ανέφερε ότι «τότε η λέξη ανάπτυξη ήταν απαγορευτική, μέχρι το 2016 κάναμε κάποιες κινήσεις στο επαγγελματικό ακίνητο και κάποιες στρατηγικές συνεργασίες με investors».

    Εν έτει 2023, η εικόνα είναι διαφορετική και στα 15, συνολικά, χρόνια δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει κατασκευάσει συνολικά 617.900 τμ έργων, ενώ έχει δημιουργήσει, μέσω αυτών, 4.500 θέσεις εργασίας. Στην παρούσα φάση έχει ενεργά 19 εργοτάξια στη χώρα, τα οποία θα αυξηθούν σε 31 μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

    Ο κ. Γιόφτσιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ελληνική κτηματαγορά τα επόμενα χρόνια, αναφέροντας την ίδια στιγμή ότι στη Γερμανία υπάρχει μείωση στις τάξεις των οικιστικών ακινήτων που φτάνει το 10% μέσο όρο, τους τελευταίους 12 μήνες.

    Αντίθετα, στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 45% οι οικιστικές επενδύσεις, ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αναπτύξεις και από διαφορετικούς κλάδους όπως ο τουρισμός και τα logistics.

    Ανέφερε, επίσης, χαρακτηριστικά ότι  η Ten Brinke θα κάνει 250 εκατ. επενδύσεις για τη διετία 2024-2025 στην Ελλάδα, εστιάζοντας σε κλάδους όπως τα logistics και τα εμπορικά ακίνητα, στα οποία υπάρχει μια σταθερότητα, ενώ έμφαση θα δοθεί και στα τουριστικά ακίνητα και στα ‘’πράσινα’’ γραφεία, στα οποία επιθυμούν να επενδύσουν οι ξένες εταιρείες που έρχονται να ιδρύσουν παραρτήματα στην Ελλάδα.

    Ανάμεσα στα projects που ολοκληρώνει άμεσα η ολλανδική εταιρεία αναπτύξεων είναι ένα κτίριο γραφείων στην Πλατεία Μαβίλη, στο οποίο στεγάζονταν το παλιό Κτηματολόγιο, ένα κατάστημα Μασούτης που εγκαινιάζεται τον Νοέμβριο στα Νότια Προάστια, αλλά και μια μεγάλη ανάπτυξη κάθετης παραγωγής της εταιρείας Σκλαβενίτης στη Μαγούλα που παραδίδεται μέσα στο 2024.

    Ο κ. Γιόφτσιος μίλησε, δε, και για ένα νέο κτίριο, άνω των 3.000 τμ, που θα στεγάσει την Ten Brinke στο Ελληνικό, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

    Διαβάστε επίσης

    Μοναδικό έργο η θεμελίωση του Riviera Tower στο Ελληνικό – Όμοιο με το… Burj Khalifa

    Ten Brinke: Η πανδημία έφερε αλλαγές στο Real Estate-Logistics και Retail Parks στο προσκήνιο

    Θ. Αθανασόπουλος (CEO Cepal): Θα μπουν πολλοί επενδυτές στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων



    ΣΧΟΛΙΑ