• Business

    Ευ.Μυτιληναίος: Μέσα στο 2018 θα αρχίσουμε την κατασκευή του νέου εργοστασίου αλουμίνας

    • NewsRoom
    Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Στην οριστικοποίηση επένδυσης 400 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, θα προχωρήσει τον επόμενο μήνα ο όμιλος Μυτιληναίος. Η επένδυση αυτή, όπως πιστεύει ο ίδιος ο  Ευάγγελος Mυτιληναίος αναμένεται να τον καταστήσει τον μεγαλύτερο παραγωγό αλουμίνας στην Ευρώπη.

    «Ευελπιστούμε να αρχίσουμε την κατασκευή του νέου εργοστασίου αλουμίνας… με (ετήσια) παραγωγική δυναμικότητα 1 εκατομμυρίου τόνων το 2018», δήλωσε στο Reuters ο CEO του ομίλου Ευάγγελος Mυτιληναίος.

    O κ. Mυτιληναίος ανέφερε πως η εταιρεία θα επιχειρήσει να οριστικοποιήσει την απόφαση για την επένδυση στις 22 Δεκεμβρίου, με την υπογραφή του CEO και της 12μελούς εκτελεστικής επιτροπής.

    «Θα είναι μια επένδυση ορόσημο που θα μας κάνει τον κορυφαίο παραγωγό αλουμίνας στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

    Ο όμιλος άντλησε 300 εκατ. ευρώ από 5ετές ομόλογο τον Ιούνιο και ο κ. Mυτιληναίος διευκρίνισε πως μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθεί το νέο εργοστάσιο παραγωγής αλουμίνας.

    Ο όμιλος Μυτιληναίος εξάγει το σύνολο της αλουμίνας που παράγει. Το 2008 υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο για να πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια τόνους στην ελβετική Glencore, σε ένα deal αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων.

    Το συμβόλαιο αναμενόταν να λήξει φέτος, αλλά η εταιρεία το επέκτεινε έως το 2025, επισήμανε ο κ. Mυτιληναίος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Όσο για τι πωλήσεις  το 2017, ο όμιλος Μυτιληναίος αναμένει ότι οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και ότι τα προ φόρων κέρδη θα ανέλθουν στα 200 εκατ. ευρώ.

    «Θα επαληθεύσουμε τις προβλέψεις μας” είπε ο κ. Mυτιληναίος. «Μετά την αφαίρεση των φόρων, θα έχουμε καθαρά κέρδη 160 με 170 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη της Μυτιληναίος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα 602 εκατ. ευρώ η κοινωνική συνεισφορά της Μυτιληναίος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από το ένα ρεκόρ στο άλλο ο Μυτιληναίος



    ΣΧΟΛΙΑ