Στα 14,1 ευρώ, από 10,5 ευρώ προηγουμένως, ανεβάζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ομίλου «Μυτιληναίος» η Alpha Finance.
Στη σχετική έκθεσή της, η Alpha Finance υπογραμμίζει ότι ο Μυτιληναίος πηγαίνει από το ένα ρεκόρ στο άλλο. Τα περιθώρια κέρδους από το αλουμινίου και την αλουμίνα έχουν εκτοξευτεί, οι προοπτικές της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού είναι πολλά υποσχόμενες και ο τομέας κατασκευής έργων (EPC) αναμένεται να καταγράψει εντυπωσιακά αποτελέσματα το 2018.
Η Alpha Finance αναμένει ότι τα EBITDA του ομίλου θα φτάσουν τα 386 εκατ. ευρώ το 2018, υπερδιπλάσια σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 10 ετώ, και θα παραμείνουν κοντά σε αυτά τα επίπεδα την περίοδο 2019-2021.
Η χρηματιστηριακή τονίζει, επίσης, ότι η αγορά αλουμίνας είναι εξαιρετικά ισχυρή, ενώ η διοίκηση του ομίλου εξετάζει μια νέα επένδυση 300 εκατ. δολαρίων, η οποία θα μπορούσε να διπλασιάσει την παραγωγή.
Η Alpha Finance δίνει σύσταση για τη μετοχή «outperform» (υπεραπόδοση).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: HSBC: Πόσα «κόκκινα δάνεια» αντέχουν να πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Goldman Sachs: Αυτές είναι οι 50 χρυσές μετοχές για υψηλές αποδόσεις
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόδρομος Εμφιετζόγλου: Στο σφυρί η κατοικία-μουσείο στα Ανάβρυτα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν για ληστεία στο Λούβρο: «Θα ξαναβρούμε τα έργα και οι αυτουργοί θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»
- Ισραήλ: Σταματά τις επιθέσεις, επανέρχεται στην κατάπαυση του πυρός
- Ερντογάν: Συνεχάρη τον νικητή των εκλογών στο ψευδοκράτος
- Financial Times: Ο Τραμπ κάλεσε τον Ζελένσκι να αποδεχθεί τους όρους της Ρωσίας ή να βρεθεί αντιμέτωπος με την καταστροφή
