• Business

    Evergrande: Η Κίνα προετοιμάζεται για ενδεχόμενη πτώχευση του κολοσσού ακινήτων

    • NewsRoom
    Evergrande


    Οι κινεζικές αρχές προειδοποίησαν τους τοπικούς αξιωματούχους να προετοιμαστούν για πιθανή κατάρρευση του υπερχρεωμένου κολοσσού ανάπτυξης ακινήτων Evergrande, ανέφερε σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

    Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η κεντρική κυβέρνηση της χώρας εξακολουθεί να δείχνει περιορισμένη διάθεση να προχωρήσει στη διάσωση της εταιρείας, παρά τις παγκόσμιες επιπτώσεις στις αγορές.

    Οι φόβοι για το γεγονός ότι η Evergrande δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους τόκους της αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και θεωρήθηκαν ως μία από τις αιτίες για τα selloff που σημειώθηκαν στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατέληξε σε συμφωνία με κάποιους από τους ομολογιούχους της για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κήρυξης στάσης πληρωμών, εξέλιξη που έδωσε ώθηση στις ασιατικές αγορές. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η εταιρεία θα πληρώσει τα υπεράκτια ομόλογα της την Πέμπτη.

    Το Bloomberg ανέφερε ότι οι αρχές στο Πεκίνο ζήτησαν από την Evergrande να μην αθετήσει τις πληρωμές τόκων σε δολάρια.

    O κολοσσός αναπτύχθηκε θεαματικά εν μέσω της άνθησης που σημείωσε η αγορά ακινήτων στην Κίνα.

    Το υψηλό χρέος που βαραίνει την εταιρεία έχει δημιουργήσει ανησυχία στο Πεκίνο, οδηγώντας την Κίνα στην απόφαση να θέσει περιορισμούς στον δανεισμό, γεγονός που σε συνδυασμό με τη μείωση της ζήτησης στην αγορά κατοικιών, έχουν πλήξει την Evergrande.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ