• Business

    Eurobank Equities για Πλαστικά Θράκης: Ισχυρή ανθεκτικότητα και οικονομική απόδοση

    • NewsRoom
    Δημήτρης Μάλαμος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης

    Δημήτρης Μάλαμος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πλαστικά Θράκης


    Στα 8,20 ευρώ από 8,50 ευρώ προηγουμένως ορίζει το fair value της Πλαστικά Θράκης η Eurobank Equities, κάτι που συνεπάγεται ένα εύρος αποτίμησης μεταξύ 313 – 426 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η παρατεταμένη χαμηλή ζήτηση δημιουργεί ένα δύσκολο βραχυπρόθεσμο σκηνικό, όπως φάνηκε και στα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, με τον κύκλο εργασιών του ομίλου να υποχωρεί κατά 15% σε ετήσια βάση και τα προσαρμοσμένα EBITDA να μειώνονται κατά 5% σε ετήσια βάση στα 24 εκατ. ευρώ.

    Η πτώση των εσόδων οφείλεται τόσο στους χαμηλότερους όγκους όσο και στις τιμές.

    Ωστόσο, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης επιδεικνύει ισχυρή ανθεκτικότητα σύμφωνα με την Eurobank Equities, σε ένα δυσχερές περιβάλλον, επισημαίνοντας ότι η εικόνα των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου 2023 αδικεί τις πραγματικές επιδόσεις της εταιρείας, καθώς είναι η πρώτη χρονιά χωρίς την επίδραση των εσόδων από προϊόντα προστασίας Covid-19.

    Η χρηματιστηριακή υπολογίζει ωστόσο ένα EBIT CAGR για το 2024-27 στο 15% και άνω του 5% CAGR εσόδων, με το αντίστοιχο περιθώριο να αυξάνεται προς το 9%, σχεδόν το διπλάσιο του 5% στην προ-πανδημίας περίοδο.

    Ισχυρή ανάπτυξη

    Παρά την εκτίμηση ότι οι προκλήσεις του 2023 θα συνεχιστούν και το πρώτο εξάμηνο του 2024, η νέα έκθεση της Eurobank Equities προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη για τον Όμιλο σε μεσοπρόθεσμη βάση, ως αποτέλεσμα αφενός της ισχυρής του θέσης στην αγορά και αφετέρου της συμβολής των επενδύσεων του στην ανάπτυξη.

    Στην έκθεση επισημαίνεται πως ο Όμιλος, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, καταφέρνει να διατηρεί έναν απόλυτα υγιή ισολογισμό, να υλοποιεί επενδύσεις εστιασμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη και να ανταμείβει τους μετόχους του.

    Έτσι, οι αναλυτές της Eurobank Equities θεωρούν πως ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης θα συνεχίσει να αυξάνει την αξία των μετόχων του σε απόλυτη εναρμόνιση με την αύξηση της κερδοφορίας του.

    Διαβάστε επίσης: 

    Βρετανία: Μπαράζ απολύσεων στις εφημερίδες Mirror και Express

    Pharmathen: Εξαγοράζει την CBL Patras

    ΑΔΜΗΕ: Συνεργασία Grid Telecom-ESO EAD στις οπτικές ίνες



    ΣΧΟΛΙΑ