• Business

    Eurobank: Αυτό είναι από σήμερα το νέο «στρατηγείο» της τράπεζας

    • NewsRoom
    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας, CEO Eurobank


    H καρδιά της Eurobank χτυπά από σήμερα 18 Δεκεμβρίου στην οδό Ομήρου 2 και Σταδίου 12.

    Η τράπεζα αποχώρησε έπειτα από πολλά χρόνια από το Μποδοσάκειο Μέγαρο, αφού έστησε το στρατηγείο της στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα «πράσινο» κτήριο συνολικής επιφάνειας 4.633 τ.μ. σε οικόπεδο 430 τ.μ.

    Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πριν από μερικές ημέρες και η μετακόμιση έγινε σε χρόνο – ρεκόρ προκειμένου η Eurobank να βρίσκεται πριν από το τέλος της χρονιάς στο δικό της σπίτι, αφήνοντας τα μισθωμένα κεντρικά γραφεία της Λεωφόρου Αμαλίας.

    Το νέο στρατηγείο είχε αγοραστεί το 2018 από την Grivalia έναντι 10 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια την Groupama Ασφαλιστική.

    Η αρχιτεκτονική μελέτη εκπονήθηκε από το γνωστό γραφείο Τομπάζη, μετά από κλειστό διαγωνισμό που προηγήθηκε.

    Το κτήριο διαθέτει «πράσινη» στέγη, ενώ θα λάβει πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED.

    Κατασκευαστικά, το έργο έχει αναλάβει η Contractor Ltd.

    Το κτήριο έχει ανεμπόδιστη θέα στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής και άμεση πρόσβαση σε κεντρικές οδούς του κέντρου και το μετρό.

    Στο νέο κτήριο θα βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης, δηλαδή του προέδρου, Γ. Ζανιά, του διευθύνοντος συμβούλου, Φ. Καραβία, καθώς και των αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων Ι. Γιανακλή, Σ. Ιωάννου κ.λ.π..

    Μετακόμισαν, επίσης, στελέχη από τις Γενικές Διευθύνσεις και τις Μονάδες που στηρίζουν τη διοίκηση.

    Ουσιαστικά έχουν μετακομίσει περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι από τους 500 που βρίσκονταν στο Μποδοσάκειο.

    Οι υπόλοιποι θα εργάζονται στο κτήριο της οδού Πεσμαζόγλου στο Eurobank Hub στη Νέα Ιωνία και στο κτήριο Παπαστράτου στον Πειραιά που στεγάζει ήδη τη Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής.

    Το στρατηγείο της Eurobank

    Το νέο υπερσύγχρονο στρατηγείο της τράπεζας έχει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

    Τα μορφολογικά στοιχεία του κελύφους του κτηρίου επιλέχθηκαν με μια προσέγγιση σύγχρονη αλλά και ταυτόχρονα διαχρονική και λειτουργική, αποφεύγοντας τον εφήμερο εντυπωσιασμό σε φόρμες και υλικά. Αποδίδουν και συστήνουν ξανά το κτήριο στην πόλη και τους χρήστες του, βελτιωμένο ενεργειακά και λειτουργικά, προσεκτικά συναλλασσόμενο με τα γειτονικά του κτήρια δεδομένου του κομβικού σημείου στο οποίο βρίσκεται.

    Επίσης επιτυγχάνεται η ολική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων και η δημιουργία πράσινου δώματος (χώρος πρασίνου και αναψυχής των χρηστών του κτηρίου) με γνώμονα την επίτευξη της βέλτιστης λειτουργικότητας και ενεργειακής απόδοσης, ενός σύγχρονου και πράσινου κτηρίου γραφειακών χώρων με περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά το πρότυπο LEED.

    Το σύνολο του κτηρίου ενισχύεται στατικά και εκσυγχρονίζονται όλες οι Η/Μ εγκαταστάσεις. Δημιουργούνται νέοι πυρήνες κυκλοφορίας ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες απαιτήσεις πυρασφάλειας και να κατασκευαστεί ένα κτήριο γραφείων σχεδιασμένο για όλους.

    Το Μποδοσάκειο

    Το Μποδοσάκειο Μέγαρο είναι ένα εμβληματικό κτήριο στο κέντρο της Αθήνας που στέγαζε την Eurobank μέχρι πρότινος. Το κτήριο πλέον μίσθωσε η Βουλή των Ελλήνων και θα στεγαστούν πολλά γραφεία βουλευτών και άλλες διοικητικές υπηρεσίες.

    Πρόκειται για ένα επταώροφο κτήριο που συνδυάζει κλασικιστικά και μοντέρνα στοιχεία, το οποίο έχει ανακαινιστεί το 2000, διαθέτει δυο υπόγειους χώρους, έχοντας παράλληλα θέα από την Ακρόπολη και τον Εθνικό Κήπο, μέχρι και το λόφο του Λυκαβηττού. Κληροδότης του ιδρύματος ήταν ο Μποδοσάκης (τουρκικό προσωνύμιο του ελληνικού Πρόδρομος)  Αθανασιάδης 1891-1979.

    Το Μποδοσάκειο Μέγαρο

    Το πολυώροφο ακίνητο της Λεωφόρου Αμαλίας 20 φαίνεται πως έχει αρχίσει να τραβά επάνω του πολλά βλέμματα και πως η διαγωνιστική διαδικασία θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδρύματος Μποδοσάκη η αξία του εν λόγω ακινήτου αγγίζει τα 72,54 εκατομμύρια ευρώ.

    Το ακίνητο, που αποτελεί και σημείο αρχιτεκτονικής αναφοράς, κτίστηκε από το 1949 έως το 1958 και είναι ένα δημιούργημα που φέρει την σφραγίδα του Αρχιτέκτονα Ανδρέα Πλουμιστού.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurobank: Ποιες πιθανές διαταραχές απειλούν την πορεία του πληθωρισμού

    J.P. Morgan: Πρωταγωνίστριες και το 2024 οι ελληνικές τράπεζες – Οι νεότερες αυξημένες τιμές στόχοι

    Eurobank: Διπλή διάκριση για τις υπηρεσίες Cash Management



    ΣΧΟΛΙΑ