• Business

    Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδη προ φόρων 63,1 εκατ. ευρώ – Ανοδική πορεία στην παραγωγή ασφαλίστρων

    • NewsRoom
    εθνικη ασφαλιστικη

    Εθνική Ασφαλιστική


    Θετικό πρόσημο σημείωσε για ακόμη μια φορά η παραγωγική δυναμική της Εθνικής Ασφαλιστικής, σε ό,τι αφορά στην παραγωγή ασφαλίστρων, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 2,3% το 2018, έναντι της προηγούμενης χρήσης.

    Τα κέρδη που σημειώθηκαν ανά κατηγορία

    Πιο αναλυτικά, στην κατηγορία των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του Κλάδου Ζωής, καταγράφηκε αύξηση 1,3% το 2018, ανερχόμενα σε €431,9 εκατ., έναντι €426,5 εκατ. το 2017. Στους Γενικούς Κλάδους, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν, το περασμένο έτος, σε €168,9 εκ. έναντι €160,6 εκ. το 2017, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,2%. Η αύξηση στην κατηγορία αυτή αποδίδεται κυρίως σε σημαντικές ανανεώσεις συμβολαίων του Κλάδου Πυρός.

    Οι κυριότεροι παράγοντες που οδήγησαν στα «χρυσά» αποτελέσματα

    Ένας καθοριστικός παράγοντας που συνέβαλε στην πολύ καλή απόδοση του περασμένου έτους είναι οι επιδόσεις των παραγωγικών δικτύων της Εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή του εταιρικού δικτύου συνεργατών σημείωσε αύξηση 1,5%, σε €227,2 εκατ. το 2018, συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση. Ταυτόχρονα, η παραγωγή του δικτύου πρακτόρων σημείωσε αύξηση, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση, κατά 6,9%, σε €134,4 εκατ. Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν και η παραγωγή του δικτύου Bancassurance, η οποία το 2018 ανήλθε σε €158,4 εκατ.

    Ένας ακόμη παράγοντας, που οδήγησε στα θετικά αποτελέσματα του 2018, εκτός από την ενίσχυση της παραγωγής, ήταν η υψηλή κερδοφορία, στοιχείο που ενδυνάμωσε περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Εθνικής Ασφαλιστικής, και μάλιστα χωρίς τη χρήση μεταβατικών μέτρων. Με τον τρόπο αυτό, κατόρθωσε να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, με τα κέρδη προ φόρων για το 2018 να διαμορφώνονται σε €63,1 εκατ., έναντι €74,2 εκατ. το 2017, τα οποία ωστόσο ήταν επαυξημένα με κέρδη από μη επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες.

    Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι, παρά την κερδοφορία της χρήσης, τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν κατά €3,1 εκατ. κατά την 31η Δεκεμβρίου 2018, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2017, διαμορφούμενα σε €803,8 εκατ., λόγω κυρίως των απωλειών κερδών αποτίμησης από ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου.

    Σε ό,τι αφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, η Εθνική Ασφαλιστική ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες στήριξης των πληγέντων, έχοντας ήδη καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων από τις αναγγελθείσες ζημιές (αποζημιώσεις ύψους €7,0 εκ. από σύνολο αναγγελθεισών ζημιών €8,5 εκ.).

    Επιπροσθέτως, η Εταιρία προσαρμόστηκε άμεσα και με μεγάλη επιτυχία στα νέα συστήματα εταιρικής διακυβέρνησης και διασφάλισης προσωπικών δεδομένων των πελατών της, παραμένοντας παράλληλα φιλική και ανθρώπινη απέναντι στους 1.000.000 ανθρώπους που την εμπιστεύονται.

    Οι στόχοι της εταιρείας για το 2019

    Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η εταιρία ανέφερε ότι βασικός στόχος για το τρέχον έτος παραμένει η διατήρηση της κυρίαρχης θέσης της Εταιρίας στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, εξασφαλίζοντας παράλληλα σταθερή λειτουργική κερδοφορία και περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της επάρκειας. Η Εταιρία δήλωσε, επίσης, ότι παραμένει προσηλωμένη στην προσφορά καινοτόμων λύσεων προς τους ασφαλισμένους της, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες απαιτήσεις, στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και στη βέλτιστη δυνατή λειτουργική ανάπτυξη μέσω αποτελεσματικής αξιοποίησης όλων των ανθρώπινων πόρων της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Ασφαλιστική: Μετακινείται στην Κύπρο ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Ζαφείρης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ): «Στις αρχές του 2020 θα αποφασίσουμε για την Εθνική Ασφαλιστική»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνική Ασφαλιστική: Σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων έναντι 5,1 εκατ. ευρώ η μεταβίβαση ακινήτου



    ΣΧΟΛΙΑ