• Business

    Εθνική: Αυτές τις αλλαγές στα πρόσωπα προωθεί ο Λ. Φραγκιαδάκης

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας


    Βιάζονται ορισμένοι να γίνουν αλλαγές στον Ομιλο της Εθνικής Τράπεζας αλλά ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, παρά τις πιέσεις από συγκεκριμένους κύκλους, κατά το κοινώς λεγόμενο «δεν μασάει». Οι επιθέσεις εναντίον του, με βασικό επιχειρήμα την ατολμία για ριζικές κινήσεις και την έλλειψη πρωτοβουλίας, κλιμακώνονται και καταλήγουν σε αυτό που υποστήριζαν οι πιο υποψιασμένοι εξαρχής: ότι το ζητούμενο δεν είναι παρά μόνο οι καρέκλες.

    Για μια σειρά θεμάτων τον ψέγει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χρηματοπιστωτικού του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που δημοσίευσε και η Αυγή, και καταλήγει στο κρίσιμο: ότι στην Εθνική παραμένουν στις θέσεις τους στελέχη του προηγούμενου καθεστώτος, της προηγούμενης δηλαδή διοίκησης.

    Η εκκρεμότητα που υπάρχει για συμβάσεις Γενικών Διευθυντών που έληξαν στο τέλος του 2015 και ανανεώθηκαν για ένα τρίμηνο μόνο, μέχρι τη λήψη τελικών αποφάσεων, επέτεινε τη φημολογία στην οποία ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής απάντησε το βράδυ της Παρασκευής σε συνάντηση με τους Γενικούς Διευθυντές του Ομίλου, στο ξενοδοχείο του Αστέρα Βουλιαγμένης.

    Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε στην μελέτη της Mc Kinsey που βρίσκεται σε εξέλιξη – και η ανάθεση αυτή στην πιο γνωστή εταιρεία του κλάδου υπέστη κριτική από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ – και στο στόχο το νέο οργανόγραμμα που θα προκύψει, να είναι συμβατό με τις συνθήκες της αγοράς. Εμφαση στην εσωτερική αγορά, περιορισμένες τραπεζικές εργασίες, αποκλιμάκωση των δαπανών είναι οι παραδοχές στις οποίες πατάει η στρατηγική της τράπεζας και επί αυτού η Mc Kinsey θα διαμορφώσει τις προτάσεις της για ένα πιο «μαζεμένο» σχήμα από αυτό των 31 Γενικών Διευθυντών που υπάρχει σήμερα.

    Σπύρος Μαυρόγαλος. Διευθύνοντας Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλιστικής
    Σπύρος Μαυρόγαλος. Διευθύνοντας Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλιστικής

    Επτά συμβάσεις Γενικών Διευθυντών της Εθνικής έληξαν το Δεκέμβριο και ανανεώθηκαν ως το τέλος Μαρτίου και ακόμη δέκα λήγουν τον Ιούνιο και η διοίκηση διατηρεί την εκκρεμότητα μέχρι να καταρτίσει το νέο οργανόγραμμα και να αξιολογήσει ποιός θα ανανεώσει, ποιός θα αποχωρήσει και ποιός ενδεχομένως θα μετατεθεί. Εχοντας το μάτι του SSM επάνω τους οι διοικήσεις όλων των τραπεζών θα προχωρήσουν σε κινήσεις προληπτικές στα διοικητικά τους συμβούλια και στις βασικές επιτροπές ώστε όλες οι κινήσεις δεν μπορεί παρά να γίνονται by the book, επισημαίνουν στο mononews τραπεζικά στελέχη.

    Φάνης Παναγιωτόπουλος. Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλιστικής
    Φάνης Παναγιωτόπουλος. Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλιστικής

    Η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής Σπύρο Μαυρόγαλο και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Φάνη Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι είναι στελέχη της τράπεζας και με βάση τις συνολικές αποφάσεις, θα κριθεί τελικώς αν θα παραμείνουν στην ασφαλιστική ή αν θα μετακινηθούν εκ νέου στην τράπεζα. Άλλα πάντως στελέχη θα αναζητήσουν την τύχη τους στην αγορά, όπως η Μαριάννα Πολιτοπούλου, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής, της οποίας η σύμβαση λήγει στο τέλος Μαρτίου και ετοιμάζεται να μεταπηδήσει στον ασφαλιστικό κλάδο.



    ΣΧΟΛΙΑ