• Business

    Αισιόδοξος ο Μποδούρογλου: «Έρχονται καλύτερες μέρες»

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου


    «Έρχονται καλύτερες μέρες». Αυτό το μήνυμα θέλησε να στείλει στους μετόχους της Paragon Shipping και της αδελφής εταιρείας της Box Ships ο διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Μποδούρογλου, καλώντας τους να τον εμπιστευθούν και να δώσουν μαζί του τη μάχη σε μία δύσκολη περίοδο για την αγορά.

    Σε επιστολές του προς τους μετόχους των δύο εταιρειών, ο Μ. Μποδούρογλου υπογραμμίζει την ανάγκη «να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά, να μείνουμε σταθεροί στα σχέδιά μας, και εν τέλει να ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες εποχές», και επισημαίνει ότι στα 35 χρόνια εμπειρίας του στη ναυτιλία έχει ζήσει ξανά τέτοιες δυσκολίες. «Αυτά τα πάνω και τα κάτω είναι μέρος της ζωής και κατανοούμε την κλασικά κυκλική φύση της δουλειάς. Τέτοιες εποχές δεν είναι μόνο οικονομικά δύσκολες, είναι και ταπεινωτικές».

    bodouroglou

    Αναφέρεται εξάλλου στις πρόσφατες κινήσεις της διοίκησης για επαναδιαπραγμάτευση των δανείων της και αναβολή των πληρωμών τόκων, ενώ σημειώνει πως είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε θα βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά. «Οι αναλυτές που ακολουθούν τη ναυτιλία αρκετά συχνά πέφτουν έξω. Η εμπειρία μας λέει ότι η αλλαγή συχνά έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις. Και όταν έρχεται, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα. Αν χρειαστεί, έχουμε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο να ξεκινήσουμε ένα reverse split και να προχωρήσουμε μπροστά όταν οι συνθήκες στην αγορά αλλάξουν προς το καλύτερο», αναφέρει.

    Μιχάλης Μποδούρογλου. Ετών 65. Εφοπλιστής
    Μιχάλης Μποδούρογλου. Ετών 65. Εφοπλιστής

    «Σήμερα, καθώς μπαίνουμε στο δεύτερο μισό του 2016, η διοίκηση πιστεύει ότι έρχονται καλύτερες μέρες», υποστηρίζει, υποσχόμενος πως όταν η αγορά αρχίσει να ανακάμπτει, ο όμιλος θα είναι έτοιμος. «Αν δεν πίστευα ότι αυτή είναι μία μάχη που μπορούμε να κερδίσουμε, δεν θα έδινα αυτήν τη μάχη», διαμηνύει, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος είναι μέτοχος της Paragon και της Box Ships και τονίζοντας πως τα συμφέροντά του ταυτίζονται με αυτά των άλλων μετόχων.

    Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της Paragon και της Box Ships αποσύρθηκαν από τον δείκτη NYSE και πλέον η διαπραγμάτευσή τους γίνεται στην εξωχρηματιστηριακή αγορά. Αυτήν την περίοδο η Paragon δεν διαθέτει κανένα πλοίο, ωστόσο μέχρι το τέλος του έτους θα παραλάβει τρία kamsarmax, ενώ η Box Ships διαθέτει συνολικά εννέα φορτηγά πλοία στον στόλο της.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/s-palios-epistrefi-stis-agorapolisies-plion/60440



    ΣΧΟΛΙΑ