• Ναυτιλία

    Aγγ. Φράγκου: Μυστική εξαγορά από τη Navios Containers

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Holdings


    Ένα ακόμη πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εντάχθηκε στο στόλο του ομίλου Navios, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, η οποία συνεχίζει την επεκτατική πολιτική στον κλάδο των boxships.

    Πρόκειται για το πλοίο Bonaire, κατασκευής 2010 και χωρητικότητας 4.360 teu, το οποίο πούλησε τον περασμένο μήνα η γερμανική NSC Shipping σε άγνωστο μέχρι τώρα αγοραστή. Σύμφωνα ναυλομεσίτες η τιμή πώλησης κυμάνθηκε στα 12 εκατ. δολ.

    Όπως αναφέρει το Tradewinds, αν και η ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη παρέμενε μυστική,  έγινε πρόσφατα γνωστό στην αγορά ότι το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο είχε κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries & Construction, παραδόθηκε στο τέλος του 2017 στον όμιλο Navios, με το νέο του όνομα, Navios Felicitas.

    Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, είναι γνωστό ότι την περυσινή χρονιά η Αγγελική Φράγκου προχώρησε σε αρκετές κινήσεις ενίσχυσης του στόλου της Navios Maritime Containers. Έχει ήδη αποκτήσει 20 boxships με συνολική χωρητικότητα 84.520 teu και μέση ηλικία 9,8 έτη.

    Με το Navios Felicitas ο αριθμόςτων πλοίων του στόλου ανέρχεται πλέον σε 21, χωρητικότητας 89.000 teu. Yπενθυμίζεται ότι τα περισσότερα πλοία αποκτήθηκαν από τη γερμανική Rickmers.

    Τον περασμένο Μάϊο η δραστήρια πλοιοκτήτρια ανακοίνωσε την εξαγορά του συνόλου του στόλου της χρεοκοπημένης ναυτιλιακής Rickmers Maritime, δηλαδή 14 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    Παράλληλα, λίγο πριν εκπνεύσει το 2017, η κα Φράγκου προχώρησε σε μία ακόμη εντυπωσιακή κίνηση, εξαγοράζοντας τέσσερα ακόμη πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για τη  Navios Maritime Containers. Στην κατοχή της ναυτιλιακής πέρασαν τέσσερα panamax containerships (χωρητικότητας 4.730-teu και κατασκευής 2008), με το τίμημα να ανέρχεται στα 96,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Οι μετοχές της Navios Containers διαπραγματεύονται στην over-the-counter αγορά του Όσλο, με τον όμιλο Navios να κατέχει ποσοστό 45%.

    Αγγελική Φράγκου Navios
    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λ. Πατίτσας: Οι κατηγορίες της Glencore για ναυταπάτη και η απόφαση του δικαστηρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα από τα μεγαλύτερα ναυλομεσιτικά γραφεία του κόσμου έρχεται στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Γιατί υποβαθμίστηκαν από «buy» σε «hold» οι μετοχές της Diana Shipping

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ