• Business

    Epsilon Net: Προβλέψεις για αύξηση εσόδων κατά 50% το 2022

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    Την ανοδική αναπτυξιακή της πορεία συνεχίζει η Epsilon Net, εταιρεία συμφερόντων του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Γιάννη Μίχου, καταφέρνοντας να σημειώσει αύξηση τζίρου άνω του 60% σε επίπεδο 9μηνου, διατηρώντας τις προβλέψεις για αύξηση κατά 50% των ετήσιων εσόδων του Ομίλου για το 2022 έναντι του 2021 και επίτευξη περιθωρίου EBITDA σε ετήσια βάση υψηλότερο του 30%.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία 9μηνου που ανακοινώθηκαν χθες, η Epsilon Net εμφάνισε κύκλο εργασιών στα 45,725 εκατ. ευρώ έναντι 28,564 εκατ. ευρώ το 2021 ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 75,17%, από 7,832 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2021 σε 13,7 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2022.

    Μάλιστα χθες, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών, η μετοχή της Epsilon Net ενισχύθηκε κατά 1,69%, κλείνοντας στα 6 ευρώ. Αν υπολογίσουμε ότι, όταν η εταιρεία εισήλθε τον Ιούλιο του 2020 στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής εκκινούσε από τα 0,63 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι το «χαρτί» έχει καταγράψει ράλι 852,38% μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια. Με την αγορά μάλιστα να εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης ανόδου, καθώς η ζήτηση για τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

    Η στρατηγική της εταιρείας

    Η διαρκής αναπτυξιακή πορεία και τα οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ορθή στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Γιάννης Μίχος. Ο Όμιλος έχει ήδη προσαρμόσει τη λειτουργία του ώστε να διασφαλίζει στον μέγιστο βαθμό ότι η αύξηση του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών δεν θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τα οικονομικά του αποτελέσματα, αφού λόγω της φύσης του τομέα δραστηριότητας των εταιρειών του, τα συγκεκριμένα κόστη δεν συμμετέχουν σε ουσιαστικό βαθμό στο κόστος παραγωγής, στην ανάπτυξη νέων πληροφοριακών συστημάτων και στην παροχή υπηρεσιών.

    Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στον επενδυτικό της σχεδιασμό, καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με υποψήφιους συνεργάτες ενώ κοιτάει και έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν την χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ιδιωτικού τομέα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως σε εταιρείες στο Business Software και σε ειδικούς τομείς του Fintech.

    Έχοντας τα παραπάνω ως βασικό μέλημα, ο Όμιλος αναμένει το 2023 να είναι μία ακόμα «δυνατή» χρονιά και η εκτίμηση είναι ότι έχει ξεκινήσει ήδη ένας νέος αναπτυξιακός κύκλος για την περίοδο 2023-2025.

    Μάλιστα για πρώτη φορά στα σημαντικά βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου 2022 περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των HotelAvailabilities, BookOnLineNow και HotelonCloud. Υπενθυμίζεται ότι η Epsilon Net εξαγόρασε το 70% του μετοχικού κεφαλαίου της αγγλικής εταιρίας «HotelAvailabilities Ltd» έναντι του ποσού των 98.000 ευρώ, το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρίας «BookOnlineNowIKE» έναντι του ποσού των 220.000 ευρώ και το 55% της κυπριακής εταιρίας «HotelonCloudLtd», στρατηγικού διανομέα της «BookOnlineNow» στο εξωτερικό, έναντι του ποσού των 180.000 ευρώ.

    Μετά και τις πρόσφατες εξαγορές, ο αριθμός των ενεργών πελατών του Ομίλου είναι πλέον πάνω από 125.000, ενώ η εφαρμογή του επιτυχημένου μοντέλου ενσωμάτωσης των νέων θυγατρικών και η λειτουργική ενοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων, συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος και τη βελτίωση του καθαρού λειτουργικού περιθωρίου σε ετήσια βάση

    Ο «αρραβώνας»με την Εθνική Τράπεζα

    Τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας σε συνδυασμό με τις προσεγμένες και καίριες επενδυτικές κινήσεις του Γιάννη Μίχου τα τελευταία χρόνια, κέντρισαν το ενδιαφέρον του πολύπειρου CEO της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλου Μυλωνά, ο οποίος είδε στην Epsilon μια ευκαιρία για την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών.

    Η Εθνική, μετά την συμφωνία που επισφραγίστηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα, κατέχει το 7,5% της EpsilonNet, ποσοστό που για να το αποκτήσει κατέθεσε το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, κρατώντας παράλληλα και option για την απόκτηση επιπλέον 7,5% της εισηγμένης μέσα στην επόμενη τριετία.

    Για την συμφωνία ο κ. Γιάννης Μίχος είχε δηλώσει σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την στρατηγική μας συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Μια συνεργασία που έχει ως στόχο να μας δώσει την δυνατότητα να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις (all in onesolution) στις επιχειρήσεις-πελάτες μας, συνδυάζοντας τα επιχειρησιακά πληροφοριακά συστήματα της εταιρίας μας με τις λύσεις αυτοματοποίησης πληρωμών & εκτέλεσης συναλλαγών και τα σύγχρονα τραπεζικά συστήματα. Ευχαριστώ προσωπικά τη διοίκηση και τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας για την εμπιστοσύνη τους».

    Διαβάστε επίσης:

    Epsilon Net – Εθνική: Πώς έγινε ο «αρραβώνας»

    Όταν ο Παύλος Μυλωνάς αποτιμά την Epsilon Net στο 11,8% της χρηματιστηριακής αξίας της τράπεζας

    Epsilon Net: Αύξηση τζίρου 60% στα €45,7 εκατ. στο 9μηνο



    ΣΧΟΛΙΑ