• Business

    Επιβεβαίωση mononews: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Lamda – Εθνικής για τις εκκρεμότητες του The Mall Athens

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Με επίσημη ανακοίνωση της η Lamda Development επιβεβαιώνει τη συμφωνία με την Εθνική Τράπεζα για την καταβολή 11 εκατ. ευρώ για την αγορά του οικοπέδου δίπλα στο The Mall Athens, όπως ανέφερε νωρίτερα το Mononews.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Lamda Development: 

    Σε συνέχεια της από 18/10/19 ανακοίνωσης (που εκδόθηκε ως απάντηση κατόπιν σχετικού ερωτήματος), η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “LAMDA Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων” και το διακριτικό τίτλο “LAMDA DEVELOPMENT S.A. ” που εδρεύει στο Μαρούσι, Λεωφ. Κηφισίας 37Α, και αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 003379701000 (η “Εταιρεία”) προβαίνει στην εξής ανακοίνωση:

    Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία όλες οι διαδικασίες όπως αυτές είχαν προβλεφθεί στο Μνημόνιο Κατανόησης και Προθέσεων (MEMORANDUM OF UNDERSTANDING) με το οποίο η “ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.” (Ε.Τ.Ε.) είχε διατυπώσει την πρόθεσή της να συμβάλει και να συμπράξει νομίμως στη διαδικασία εκδόσεως Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για την έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής στην οποία βρίσκεται το εμπορικό κέντρο “The Mall Athens”.

    Συναφώς και σε εκτέλεση σχετικών προβλέψεων του ήδη εκδοθέντος Π.Δ. (ΦΕΚ 91Δ/ 29.02.2020) καταβλήθηκε από την εταιρεία L.O.V. S.M.S.A. το ποσό των 11.000.000 €, το οποίο ανταποκρίνεται στην εύλογη αξία ακινήτων (που βρίσκονται στην ως άνω περιοχή) και στη συνολική απαίτηση που διατηρούσε η ΕΤΕ από το τίμημα αγοραπωλησίας που οφειλόταν σε αυτήν από θυγατρική εταιρεία του Δήμου Αμαρουσίου (ΑΘΜΟΝΟ Α.Ε.).



    ΣΧΟΛΙΑ