• Business

    Επιβεβαίωση Mononews: Η Intrum Σουηδίας αποδέχεται τις εφόδους στην Αθήνα – Τι γράφει το Bloomberg

    • NewsRoom

    Γιώργος Γεωργακόπουλος, επικεφαλής Intrum


    Η μητρική εταιρεία της Intrum Hellas στη Σουηδία, η Intrum AB, επιβεβαιώνει πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του mononews για τους ελέγχους που διεξάγονται στη θυγατρική εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων με έδρα την Αθήνα, της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος.

    Όπως είχε γράψει το Σάββατο το mononews, οι αποκαλύψεις για εφόδους ελεγκτών της Τράπεζας της Ελλάδας στα γραφεία της Αθήνας, προκάλεσαν διεθνές ενδιαφέρον και ενόχληση της Intrum στη Σουηδία.

    Το πρακτορείο Bloomberg έθεσε ερώτημα στη διοίκηση της μητρικής εταιρείας για τους ελέγχους που διεξάγει η Τράπεζα της Ελλάδας και η απάντηση επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ μας.

    Συγκεκριμένα, σε δήλωσή της στο πρακτορείο, υψηλόβαθμο στέλεχος της Intrum αναφέρει ότι όντως η εταιρεία στην Ελλάδα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΤτΕ.

    «Η σουηδική Intrum «δεν έχει πρόβλημα με την Τράπεζα της Ελλάδος», δήλωσε μέσω email η διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, Kristin Andersson, προσθέτοντας βεβαίως για τη επιχείρηση που διεξάγεται ότι πρόκειται για τακτικό έλεγχο. «Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν σημαντικά ευρήματα», πρόσθεσε η κ. Andersson.

    Κάτι που βεβαίως μένει να διαπιστωθεί από το πόρισμα που αναμένεται από την ΤτΕ και από τις εξηγήσεις που πιθανότατα θα κληθεί να δώσει η διοίκηση υπό τον κ. Γεωργακόπουλο.

     

    Kristin Andersson

     

    Το ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει και όσα έγραψε τα προηγούμενα 24ωρα το mononews για έρευνες που γίνονται σε εταιρείες είσπραξης οφειλών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συμμορφώνονται με τους κανόνες της εγχώριας νομοθεσίας.

    «Η Τράπεζα της Ελλάδος διενεργεί ελέγχους σε εταιρείες είσπραξης οφειλών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού βραχίονα της Intrum AB, για να διαπιστωθεί ότι συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους, δήλωσε άτομο με γνώση του θέματος.

    Μέχρι στιγμής η Intrum και μια άλλη εταιρεία, η Thea Artemis Financial Solutions, βρίσκονται υπό έλεγχο, είπε γνώστης του θέματος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του. Περισσότερες εταιρείες αναμένεται να αντιμετωπίσουν ελέγχους στο μέλλον, είπε το άτομο, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να δούμε εάν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τη νομοθεσία, πρόσθεσε το ίδιο πρόσωπο», τονίζει το Bloomberg.

    Για την Intrum στην Ελλάδα, έχουν υπάρξει στο παρελθόν καταγγελίες για κακές πρακτικές στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των προβληματικών δανείων που διαθέτει, αναφέρει το πρακτορείο, χρησιμοποιώντας προφανώς και στοιχεία από το ρεπορτάζ του mononews.

    Αυτό το είδος πρακτικής προσπάθησε πρόσφατα να περιοριστεί από την ελληνική κυβέρνηση, προωθώντας πρόσφατα μια σειρά αλλαγών στο νομικό πλαίσιο για τις εταιρείες ανάκτησης χρέους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αυστηρότερων προτύπων συμπεριφοράς.

    Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, περισσότερες εταιρείες αναμένεται να αντιμετωπίσουν ελέγχους στο μέλλον.

    «Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Thea Artemis Financial Solutions αρνήθηκαν να σχολιάσουν επίσημα το θέμα», καταλήγει το πρακτορείο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα του Bloomberg αναπαρήχθη και σε σουηδικά μέσα ενημέρωσης, κι όχι μόνο, τα οποία έγραψαν για τους ελέγχους της ΤτΕ και για την απάντηση της εκπροσώπου της Intrum.

    Δείτε εδώ τα σχετικά δημοσιεύματα:

    https://www.placera.se/placera/telegram/2023/12/08/intrum-grekiska-centralbanken-granskar-inkassobolag-i-landet-daribland-intrum-bn.html

    https://www.realtid.se/telegram/grekiska-centralbanken-granskar-inkassobolag-i-landet-daribland-intrum-bn/

    https://www.tovima.com/finance/what-is-the-bank-of-greece-looking-inside-intrum-according-to-bloomberg/

     

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Γεωργακόπουλος (Intrum): Στο μικροσκόπιο της Τράπεζας της Ελλάδος – Έφοδοι στα γραφεία, έρχεται πόρισμα
    Γιώργος Γεωργακόπουλος (Intrum): Διεθνείς διαστάσεις από την αποκάλυψη του mononews – Ενόχληση στη Σουηδία



    ΣΧΟΛΙΑ