• Business

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αποφασίζει για Attica – Hellenic Seaways

    • NewsRoom
    Νήσος Χίος

    Hellenic Seaways


    Για τις 19 Δεκεμβρίου ορίστηκε η ημερομηνία συνεδρίασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την οποία τα μέλη της θα εξετάσουν τη συμμόρφωση της Attica Συμμετοχών με τους όρους απόκτησης του αποκλειστικού ελέγχου της επί της Hellenic Seaways.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εισήγηση, η ATTICA συμμορφώνεται με ένα εκτενές πλέγμα δεσμεύσεων, το οποίο ανέλαβε. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η επέκταση δρομολογίων σε κάποιες από τις άγονες συνδέσεις, σε σχέση με τα δρομολόγια προ της εξαγοράς.

    Πιο συγκεκριμένα:

    α) τη μη πραγματοποίηση μίας επιπλέον προσέγγισης σε μία νήσο άγονης γραμμής (Καβάλα-Λήμνος) για το διάστημα 08.10.2018-09.06.2019 και

    β) τη μη πραγματοποίηση μιας νέας σύνδεσης (Σαντορίνη-Σύμη) για το διάστημα 29.10.2018- 17.03.2019.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι παραλείψεις αυτές συνιστούν μη συμμόρφωση με τις αναληφθείσες δεσμεύσεις. Για το λόγο αυτό, εκείνο που έχει προταθεί είναι να διαταχθεί η ATTICA να παραλείπει, μελλοντικά, τη διαπιστωθείσα μη συμμόρφωση προς τις εν λόγω δεσμεύσεις της αναφορικά με τα ως άνω αναφερόμενα δρομολόγια και να επιβληθεί πρόστιμο για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

    Σημειώνεται ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία αναμένεται να λάβει την απόφασή της, συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.



    ΣΧΟΛΙΑ