ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού («ΕΑ»), σε συνέχεια των δράσεών της σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, διενήργησε αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων κατασκευής δικτύων υποδομής φυσικού αερίου (π.χ δικτύων μέσης και χαμηλής πίεσης, παροχετευτικών αγωγών (service lines), παροχετευτικών στηλών (risers) κ.α) και των σχετικών υλικών και σε διαγωνισμούς προμήθειας και εξοπλισμού δικτύων φυσικού αερίου, αναφορικά με τυχόν αντι- ανταγωνιστικές πρακτικές νόθευσης διαγωνισμών με το ως άνω αντικείμενο.
Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.
Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.
Η ΕΑ, θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο, και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσειςστις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ.
Διαβάστε επίσης:
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το deal Πειραιώς – Euronet
Servicers: Προς αναζήτηση νέων project διαχείρισης απαιτήσεων
Τι θα κομίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων οι τράπεζες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Σήμερα η νέα συνάντηση με φορείς και κυβέρνηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η πρόεδρος Μαρία, ο πιανίστας Φαραντούρης, το μοντέλο Στέφανος, τα σκουπίδια του Βαρουφάκη και ένα πλοίον ταξιδεύον
- Καιρός: Ξεκινά η «ψυχρή εισβολή» με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα χιονίσει
- Γρίπη: Τι συμβαίνει και γέμισαν τα νοσοκομεία – Αύξηση και σε θανάτους
- Πόσο θα (μας) κοστίσει η Eurovision, μάχη για 2 στην ΕΡΤ3, τι συμβαίνει τελικά με την MRB και τον Δέτση, τι αλλάζει ο Κυριακού στον ΑΝΤ1 και το ρεκόρ της Χίμαιρας