• Business

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ

    • NewsRoom


    Αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην αγορά σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία πραγματοποιήσαν σήμερα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να εντοπίσει μεγάλες ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα.

    Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και είναι ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Αρχής για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών.

    Εντατικοί είναι οι έλεγχοι σε προϊόντα δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών.

    Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού «η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

    Ως θεματοφύλακας ωστόσο, της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν εφαρμόζουν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101 και 102 ΣΛΕΕ».

    Διαβάστε επίσης

    Σούπερ μάρκετ: Γιατί η πανδημία δεν είναι ο μεγαλύτερος φόβος τους



    ΣΧΟΛΙΑ