• Business

    Entersoft: Γιατί καλπάζει η μετοχή – Οι φήμες και τα οικονομικά αποτελέσματα

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Entersoft, Αντώνης Κοτζαμανίδης


    Mεγάλες εντολές αγορών ξαφνικά στην Entersoft. Mε +5,43% και κίνηση στα 7,38 ευρώ από 7 πριν και χαμηλό ημέρας στα 6,88 ευρώ για την μετοχή και τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν αυτή την ώρα στην αγορά ότι μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

    Προς το παρόν, η αγορά, αλλά και η μετοχή στηρίζονται στα βελτιωμένα τα μεγέθη για το 2023 και όπως όλες του κλάδου διαπραγματεύεται με υψηλούς δείκτες αποτίμησης.

    Ο τζίρος στα 37,8 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 28%. Τα EBITDA στα 12,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 33% και τα κέρδη προ φόρων στα 8,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 31%.

    Επιδιώκει παρόμοια πορεία η διοίκηση και το 2024 και ψάχνει εξαγορές σε Ελλάδα και Ρουμανία. Αναμένεται δε, ενημέρωση των αναλυτών στη συνέχεια.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας για τα οικονομικά αποτελέσματα:

    • Έσοδα €37,8 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 28% σε σχέση με την οικονομική χρήση 2022 (€29,6 εκατ.)
    • EBITDA €12,7 εκατ., αυξημένα κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρήση (€9,5 εκατ.)
    • Κέρδη προ φόρων €8,8 εκατ., +31% σε σύγκριση με την οικονομική χρήση 2022 (€6,7 εκατ.)
    • Ταμειακά διαθέσιμα €11,2 εκατ. έναντι €14,8 εκατ. στο τέλος της περυσινής χρήσης 2022
      Το 2023 υπήρξε ένα ακόμη έτος έντονης δραστηριότητας καθώς ολοκληρώθηκαν 4 νέες εξαγορές, νέα προϊόντα λανσαρίστηκαν στην αγορά, επιτεύχθηκε είσοδος σε νέες κάθετες αγορές, και ολοκληρώθηκε το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και απλοποίησης της δομής με την συγχώνευση εταιρειών στην Ρουμανία.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η Entersoft πέτυχε ισχυρή ανάπτυξη εσόδων κατά 28%, τόσο οργανικής, κερδίζοντας νέους πελάτες και νέα έργα, όσο και προερχόμενης από εξαγορές.

    Ταυτόχρονα, η Εταιρεία πέτυχε για μία ακόμη χρονιά υψηλή κερδοφορία με περιθώριο EBITDA 33,6% που είναι από τα υψηλότερα στον Κλάδο διεθνώς.

    Για το 2024 η Εταιρεία θα συνεχίσει σε παρόμοιο δρόμο και θα επιδιώξει ισχυρούς διψήφιους ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει την αναζήτηση νέων ευκαιριών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία

    Η οργανική ανάπτυξη εκτιμούμε ότι θα παραμείνει ισχυρή για τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου, που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τις θεσμικές παρεμβάσεις της Πολιτείας για σταδιακή υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης προς το Δημόσιο, την ενοποίηση των συστημάτων λιανικής με τα POS, την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: Ανοίξαμε το δρόμο στις συνέργειες ενέργειας και μετάλλων- Απαιτείται επαναπροσέγγιση του CBAM



    ΣΧΟΛΙΑ