• Business

    Goldman Sachs για Coca-Cola HBC: Οι αναλυτές υποεκτιμούν τις αποδόσεις – Νέα υψηλότερη τιμή στόχος στα €33,9 από €32,7

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC

    O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC


    Η δυναμική των εσόδων της Coca-Cola HBC υποτιμάται από τους αναλυτές και το consensus, επισημαίνει η Goldman Sachs και o Olivier Nicolaï της Goldman Sachs International.

    «Αυξάνουμε την τιμή στόχο στα 33,88 ευρώ (29 λίρες) από 32,71 ευρώ (28 λίρες) και διατηρούμε τη σύσταση αγοράς (buy).

    Αναμένουμε +9,5% οργανική αύξηση των πωλήσεων για φέτος, πολύ μπροστά από το consensus που είναι στο +7,5% και την καθοδήγηση της εταιρείας για +6% έως +7%.

    Υποθέτουμε αύξηση του όγκου κατά +2,1% λόγω της διαδοχικής αύξησης του ΑΕΠ και την επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ανατολική Ευρώπη.

    Υποθέτουμε επίσης +7,3% άνοδο στις τιμές και το μίγμα των προϊόντων της CCH φέτος, χάρη στο θετικό μίγμα κατηγοριών με την ενέργεια που υπεραποδίδει (7% των πωλήσεων του 2023) και με το ευνοϊκό μείγμα συσκευασίας single serve να υπεραποδίδει επίσης, καθώς και την ισχυρή τιμολόγηση των εμπορικών σημάτων CCH που είναι σε θέση να συμβαδίσει με τον αυξημένο δείκτη τιμών καταναλωτή στις αγορές της», προβλέπει ο Nicolaï.

    «Αναμένουμε +10,7% οργανική αύξηση του EBIT φέτος, πολύ υψηλότερα από το consensus για +7,2% και την καθοδήγηση της εταιρείας για +3% έως +9%. Χρησιμοποιώντας το μέσο σημείο της καθοδήγησης, αυτό συνεπάγεται συρρίκνωση του περιθωρίου EBIT, το οποίο θεωρούμε συντηρητικό υπό το πρίσμα των εξής:

    1) +80 μ.β. μικτή διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους το 2023, με χαλάρωση των πιέσεων κόστους στο β’ εξάμηνο,

    2) τη συνεχιζόμενη υπεραπόδοση της κατηγορίας ενέργειας που αυξάνει το περιθώριο κέρδους,

    3) τη λειτουργική μόχλευση, καθώς ο όγκος συνεχίζει να αυξάνεται. Ενώ εμείς αναγνωρίζουμε την περιορισμένη ορατότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών, πιστεύουμε ότι ένα πιο ευνοϊκό σκηνικό για τα εμπορεύματα, σε συνδυασμό με το ισχυρό μείγμα τιμών και την αύξηση του όγκου θα οδηγήσει σε αύξηση του περιθωρίου EBIT κατά +20 μ.β. φέτος (έναντι +20 μ.β. έως +40 μ.β. μεσοπρόθεσμης καθοδήγησης)», συνεχίζει ο Nicolaï.

    Ισχυρή αύξηση των κερδών ανά μετοχή σε ελκυστική αποτίμηση

    «Εκτιμούμε ότι η CCH θα παρουσιάσει +9% αύξηση των κερδών ανά μετοχή μεταξύ των ετών 2024-2026, οδηγώντας σε συνολικό περιθώριο ανόδου περίπου 12% μετά τη διανομή μερίσματος.

    Βλέπουμε την τρέχουσα αποτίμηση στις 13 φορές τον δείκτη P/E το 2024 (ή 14,7 φορές εξαιρουμένης της Ρωσίας) ως ελκυστική.

    Η μετοχή της CCH διαπραγματεύεται με έκπτωση περίπου 33% σε σχέση με τον κλάδο των διαρκών καταναλωτικών της Goldman Sachs, έναντι -20% τα τελευταία 5 χρόνια, αφήνοντας περιθώριο για επαναξιολόγηση παρά την 13% έκθεση των πωλήσεων στη Ρωσία.

    Οι εκτιμήσεις μας για τα κέρδη ανά μετοχή την περίοδο 2024/25 είναι +3%/+2% μπροστά από το consensus. Αυξάνουμε την τιμή-στόχο μας στις 29 βρετανικές λίρες από 28 βρετανικές λίρες πριν», καταλήγει ο Nicolaï.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΠΕΚΑ: Τηλέφωνο για βόμβα στο κτίριο στην Πατησίων



    ΣΧΟΛΙΑ