• Business

    Entersoft: Ανοίγει η αγορά σε Ελλάδα και Ρουμανία

    Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO Entersoft

    Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO Entersoft


    Ιδιαίτερα ικανοποιητική κρίνει η διοίκηση της Entersoft την επίδοση του Ομίλου το πρώτο τρίμηνο του 2022, τονίζοντας ότι ανοίγει η αγορά σε Ελλάδα και Ρουμανία ενώ ταυτόχρονα διευρύνεται και το πελατολόγιό της.

    Η Entersoft, του απόφοιτου του Imperial College London Αντώνη Κοτζαμανίδη, συνεχίζει να εστιάζει στο πλάνο που αφορά επενδύσεις και εξαγορές σε Ελλάδα και εξωτερικό με την αγορά του logistics software να αποτελεί βασικός τομέας ανάπτυξης για την εταιρεία.

    Στο πλαίσιο ανάπτυξης του ομίλου στο εξωτερικό, η Entersoft έχει αποκτήσει το 75% της BIT Software στη Ρουμανία, όπου σε συνδυασμό με την υπάρχουσα θυγατρική της, διπλασιάζει το εύρος της αγοράς στην οποία απευθύνεται. Η Bit Software εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τον ετήσιο προϋπολογισμό, ενώ εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην σταδιακή αύξηση των λειτουργικών περιθωρίων ενισχύοντας το συνολικό margin κερδοφορίας του ομίλου.

    Συγκεκριμένα ο όμιλος εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο του 2022 έσοδα στα 10,11 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 31% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2022. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 3,91 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Τον Μάρτιο του 2023 η Entersoft ανακοίνωσε ότι ανέλαβε να υλοποιήσει συνολικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δυναμικής Φαρμακαποθήκης, γεγονός που σε συνδυασμό με άλλες συνεργασίες που έχει συνάψει, αναμένει προοπτική για εκμετάλλευση συνεργειών εντός και εκτός Ελλάδας στο επόμενο διάστημα.

    Το deal με τη Δυναμική Φαρμακευτική

    Με την συμφωνία της Entersoft με την Δυναμική Φαρμακαποθήκη, ο όμιλος έχει στόχο να αποτελέσει τον βασικό προμηθευτή επιχειρηματικού λογισμικού στις Φαρμακαποθήκες καλύπτοντας όλο το εύρος των οικονομικών, εμπορικών και logistics διαδικασιών ενώ μέσω των λύσεων eCommerce και eInvoicing φιλοδοξεί να συνδέει τις Φαρμακαποθήκες με τα Φαρμακεία αυτοματοποιώντας τις μεταξύ τους συναλλαγές. Με τον ίσο τρόπο παρέχει και λύσεις αυτοματοποίησης συναλλαγών με τη Βιομηχανία Φαρμάκου και Καλλυντικών.

    Η συμφωνία αυτή αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης εξαγοράς της δραστηριότητας Φαρμακείων από τη Smartware και τοποθετεί την Entersoft ακόμα πιο ανταγωνιστικά στην αλυσίδα αξίας που ορίζεται από τη Βιομηχανία Φαρμάκου και Καλλυντικών-Φαρμακαποθήκη-Φαρμακείο. Στην αγορά των φαρμακαποθηκών μέχρι πρότινος δραστηριοποιούνταν μικρότεροι niche παίκτες ενώ μεγάλο μέρος των πελατών παραμένει σε παλαιότερης τεχνολογίας λύσεις.

    Ωστόσο η πρόσφατη συμφωνία με την Δυναμική Φαρμακαποθήκη αποτελεί συνέχεια της γενικότερης στρατηγικής που εφάρμοσε ο όμιλος και το 2022, που τον οδήγησε σε αύξηση των εσόδων κατά 23% σε σχέση με το 2021.

    Επενδύσεις και εξαγορές

    Το 2022 υπήρξε για την Entersoft χρονιά έντονης δραστηριότητας καθώς ολοκληρώθηκαν 4 εξαγορές σε διάστημα 13 μηνών.

    Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2022 η Entersoft έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει την Logon ΑΕ, εταιρεία υλοποίησης έργων λογισμικού για επιχειρήσεις και ειδικότερα για προϊόντα κατηγορίας ERP, CRM, WMS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης για περισσότερα από είκοσι έτη.

    Τον Μάιο του ίδιου έτους η Entersoft προχώρησε στην εξαγορά του 75% της BIT Software Romania, χτίζοντας γερές βάσεις στην Ρουμανία αφού με αυτή την κίνηση διπλασίασε το αποτύπωμά της στην αγορά στην οποία απευθύνεται, καθώς έγινε ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία με το πληρέστερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

    Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2022, η Entersoft προχώρησε σε μία ακόμα σημαντική επένδυση, καθώς υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό για την αγορά από την εταιρεία Smartware International των λογισμικών SmartPharmaSys, SmartPharmaSys 360 @ cloud, SmartMediSys και το SmartMediSys 360 @ cloud, που απευθύνονται στον κλάδο της υγείας και ειδικότερα στα φαρμακεία και στην ιατρική κοινότητα, των αντίστοιχων σημάτων και του σχετικού πελατολογίου, καθώς και των λογισμικών SmartRetail και SmartRetail 360 @ cloud που απευθύνονται στον κλάδο της εντατικής λιανικής και των αντίστοιχων σημάτων. Το συμφωνηθέν τίμημα ανήλθε στο ποσό των 1.800.000 ευρώ.

    Τέλος, τον Ιανουάριο η Entersoft υπέγραψε Ιδιωτικό Συμφωνητικό για την εξαγορά του 100% της CGSoft, από τις πλέον καθιερωμένες εταιρείες λογισμικού Property & Real Estate Management στην Ελλάδα, και το πελατολόγιο της απαριθμεί τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων της χώρας.

    Διαβάστε επίσης:

    Entersoft: Αύξηση τζίρου 31% και EBITDA κατά 33% το πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ