• Business

    ΕΝΙΑ ΑΕ: Τι απαντά σε δημοσίευμα του mononews

    • NewsRoom


    Απάντηση σε δημοσίευμα του mononews με τίτλο «ΑΔΜΗΕ: Ένας περίεργος διαγωνισμός» λάβαμε από την εταιρεία ΕΝΙΑ ΑΕ την οποία και παραθέτουμε:

    Την 31.3.2023 αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας δημοσίευμα υπό τον τίτλο «ΑΔΜΗΕ: Ένας περίεργος διαγωνισμός». Το εν λόγω δημοσίευμα πιστεύουμε ότι οφείλονται σε κακή πληροφόρηση που εσκεμμένως παρείχαν στο συντάκτη του διάφοροι άσπονδοι «φίλοι», οι οποίοι, θορυβημένοι από την ανοδική πορεία της εταιρείας μας, σε συνδυασμό με τις δικές τους επιχειρηματικές αποτυχίες, προσπαθούν με αθέμιτα μέσα να μας πλήξουν.

    Ειδικότερα:

    1. Δεν υπήρξε αιφνιδιαστική αλλαγή όρων του διαγωνισμού. Η επαύξηση των ποσοτήτων της σύμβασης προβλέπεται ρητά σε αυτήν, όπως άλλωστε και στη διακήρυξη του διαγωνισμού.
    2. Δεν είναι αληθές ότι κατά τους όρους του διαγωνισμού απαγορευόταν να αυξηθούν οι τιμές. Η αύξηση του τιμήματος, λόγω αύξησης της παραγγελθείσας ποσότητας,έγινε σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 359881/2021 Υπουργικής Απόφασης και βάσει διευκρινιστικής Εγκυκλίου που εξέδωσε η  Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. Ας σημειωθεί ότι αναπροσαρμογή έγινε σε όλες ανεξαιρέτως τις συμβάσεις, λόγω των παγκοσμίων συνθηκών (επιπτώσεις COVID 19, πολέμου στην Ουκρανία, ενεργειακής κρίσης), οι οποίες κατέστησαν αναγκαία την αναθεώρηση των τιμών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στις τιμές των μεταφορικών, της  ενέργειας, των πρώτων υλών και της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου.
    3. Δεν είναι αληθές ότι οι μονωτήρες θα φθάσουν στην Ελλάδα περί τα τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Η παράδοση έχει συμφωνηθεί να γίνει και θα γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπει η αναπροσαρμογή της σύμβασης.
    4. Δεν είναι αληθές ότι η εταιρεία μας δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει το κινεζικό εργοστάσιο, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή των μονωτήρων, όπως δεν είναι αληθή και τα ποσά του διαγωνισμού αλλά και των δήθεν κερδών που αναφέρονται στο δημοσίευμα.

    Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα ανωτέρω ανάληθή οφείλονται σε κακή πληροφόρηση του συντάκτη του ανωτέρω δημοσιεύματος, το οποίο πλήττει άμεσα τη φήμη και την πελατεία της εταιρεία μας.

    Δια του παρόντος σας καλούμε όπως δημοσιεύσετε άμεσα το παρόν σε θέση ανάλογη με εκείνη του αναληθούς, κατά τα ανωτέρω στοιχεία, δημοσιεύματος και ταυτοχρόνως αποσύρετε το τελευταίο από την ιστοσελίδα σας.

    Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος,

    Για την ΕΝΙΑ ΑΕ

    Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

    Ιωάννης Τσατίρης



    ΣΧΟΛΙΑ