• Ενέργεια

    Τι συμβαίνει με τον διαγωνισμό για την εγκατάσταση πλωτής δεξαμενής LNG;

    ΔΕΣΦΑ: Στοιχεία για την κατανάλωση φυσικού αερίου το 2021

    Maria Rita Galli-CEO ΔΕΣΦΑ


    Στην εταιρεία Gaslog συμφερόνων Πήτερ Λιβανού κατωχυρώθηκε τελικά από τον ΔΕΣΦΑ, το συμβόλαιο μίσθωσης πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα τοποθετηθεί στη Ρεβυθούσα.

    Για το συμβόλαιο αυτό υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους μεγαλύτερους Έλληνες και ξένους εφοπλιστές, όπως φαίνεται από τα ίδια τα έγγραφα εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΔΕΣΦΑ.

    Πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για «φωτογραφικό διαγωνισμό με ιταλικό χρώμα, αφού από την Ιταλία προέρχεται η κα Galli, CEO της ΔΕΣΦΑ, αλλά και ο Paolo Enoizi, CEO της Gaslog.»

    Ενώ την τελική απόφαση για την επιλογή του αναδόχου την έχει η ΡΑΕ, καθώς η χρηματοδότηση θα είναι από το ταμείο του δημοσίου, η αδιαφανής διαδικασία που επιλέχτηκε από την ΔΕΣΦΑ και την κα Galli φαίνεται να δέχτηκε επιλεκτικά εκπρόθεσμη προσφορά της Gaslog, προκειμένου να γίνει η προσφορά της Gaslog ανταγωνιστική, ενώ αρνήθηκε να δεχτεί άλλες προσφορές που τελικά μπορεί να κατέβαζαν το τίμημα παρακάτω.

    Υπενθυμίζεται ότι η κ Galli είχε δείξει την προτίμησής από την αρχή, καθώς είχε ξεκινήσει μονομερής συζητήσεις με την Gaslog πριν από ένα μήνα, ενώ αναγκάστηκε να προβεί σε κατ’ επίφαση ανοιχτό διαγωνισμό μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

    Η ευθύνη τώρα ανήκει στον κ. Δαγούμα της ΡΑΕ και στον υπουργό Κώστα Σκρέκα οι οποίοι θα κληθούν να συνυπογράψουν την ανάθεση στον προτιμητέο εφοπλιστή της κας. Galli, αλλά το μάρμαρο θα το πληρώσει στο τέλος ο καταναλωτής!

    Διαβάστε επίσης

    Αγώνας δρόμου για το LNG: Τον Ιούλιο το νέο FSU της Gaslog για το ΔΕΣΦΑ- Τριπλασιάστηκαν οι εισαγωγές



    ΣΧΟΛΙΑ