• Ενέργεια

    Reuters: Το Σάββατο η αποκατάσταση του αερίου στον Nord Stream 1

    Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής Gazprom

    Αλεξέι Μίλερ, επικεφαλής Gazprom


    Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Gazprom πρόκειται να αποκαταστήσει την ροή στον Nord Stream 1, όπως είχε προγραμματιστεί. Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom είναι έτοιμος να επανεκκινήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στη Γερμανία το Σάββατο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα,  μετά από τριήμερη διακοπή συντήρησης, δήλωσαν την Παρασκευή δύο πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Gazprom.

    Το Nord Stream 1, το οποίο εκτείνεται κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα για να τροφοδοτεί τη Γερμανία και άλλες χώρες, λειτουργούσε με δυναμικότητα 20%, ακόμη και πριν σταματήσουν οι ροές για τρεις ημέρες αυτήν την εβδομάδα για συντήρηση. Οι παραδόσεις αναμένεται να επαναληφθούν το Σάββατο στις 01:00 GMT.

    Η μάχη των κυρώσεων

    «Οι προμήθειες θα πρέπει να προχωρήσουν» όπως έχει προγραμματιστεί, είπε μια από τις πηγές στο Reuters. Η Μόσχα κατηγορεί τις κυρώσεις, που επιβλήθηκαν από τη Δύση μετά την αποστολή στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, για παρεμπόδιση των συνηθισμένων επιχειρήσεων και συντήρησης του Nord Stream 1. Οι Βρυξέλλες λένε ότι αυτό είναι πρόσχημα και η Ρωσία χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο ως οικονομικό όπλο.

    Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πρόσθεσε τις ανησυχίες του την Παρασκευή, λέγοντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες διακοπές στις παραδόσεις μέσω του Nord Stream 1.

    Διαβάστε επίσης

    Δημοσκόπηση στην Ιταλία: Φαβορί η ακροδεξιά – Τρίτοι βγαίνουν τα Πέντε Αστέρια

    Francesco Starace (CEO Enel): «Ανόητη» η εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο

    FT: Το κόστος ζωής στη Ισπανία κλονίζει τη δημοτικότητα του Σάντσεθ



    ΣΧΟΛΙΑ