• Διεθνής πολιτική

    Δημοσκόπηση στην Ιταλία: Φαβορί η ακροδεξιά – Τρίτοι βγαίνουν τα Πέντε Αστέρια

    • NewsRoom


    Σε νέα δημοσκόπηση για τις πρόωρες εκλογές στην Ιταλία, φαβορί είναι η ακροδεξιά και τρίτο κόμμα τα Πέντε Αστέρια. Τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας παραμένουν σταθερά στην πρώτη θέση της πρόθεσης ψήφου, με ποσοστό 24,5%.

    Δεύτερο είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 21,8% και στην τρίτη θέση υπάρχει μια αλλαγή ουσιαστικής σημασίας: τα Πέντε Αστέρια, με πρόεδρο τον Τζουζέπε Κόντε, «πείθουν» το 13% των ερωτηθέντων, ενώ η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι στην φάση αυτή δεν ξεπερνά το 12%. Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι υποστηρίζεται από το 8% του στατιστικού δείγματος και ο λεγόμενος «κεντρώος πόλος» των Κάρλο Καλέντα και Ματέο Ρέντσι, το 5,2%.

    Σχετικά με τα οικονομικά

    Πράσινοι και Ιταλική Αριστερά εξασφαλίζουν το 4,5% της πρόθεσης ψήφου, το ριζοσπαστικό κίνημα «Περισσότερη Ευρώπη» το 2% και το κίνημα «Προσπάθεια Πολιτών» του υπουργού Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, το 0,6%.

    Σε περίπτωση, τέλος, επιδείνωσης της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η απάντηση που δόθηκε από το 30% των ερωτηθέντων σχετικά με το ποιος πρέπει να κυβερνήσει, είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ το 25,9% επιθυμεί κυβέρνηση τεχνοκρατών με πρωθυπουργό χωρίς κομματική ταυτότητα και μόνον το 18,5% θα προτιμούσε μια συντηρητική κυβέρνηση με πρωθυπουργό την ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι.

    Συνολικά, πάντως, στη φάση αυτή η συντηρητική παράταξη εξασφαλίζει το 45,1% της πρόθεσης ψήφου, ενώ η κεντροαριστερά και οι σύμμαχοί της βρίσκονται στο 28,9%.

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: Η κυβέρνηση ετοιμάζει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας



    ΣΧΟΛΙΑ