• Ενέργεια

    Προειδοποίηση Μπάιντεν σε πετρελαϊκές: Αυξήστε την παραγωγή ή πληρώστε υψηλότερο φόρο

    • NewsRoom
    Τζο Μπάιντεν

    Τζο Μπάιντεν


    Να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη ρεκόρ τους για να αυξήσουν την παραγωγή τους μειώνοντας το κόστος ενέργειας για τους Αμερικάνους κάλεσε τη Δευτέρα τις αμερικανικές πετρελαϊκές ο Τζο Μπάιντεν. Σε αντίθεση περίπτωση ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε πως θα αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές που θα πρέπει να πληρώσουν.

    Ο Τζο Μπάιντεν επέκρινε τους κολοσσούς του πετρελαίου πως δεν έχουν εκπληρώσει τη δέσμευσή τους να επενδύσουν στην Αμερική και να στηρίξουν τον αμερικανικό λαό με μια «δίκαιη επιστροφή» της υψηλής κερδοφορίας τους, αλλά αντίθετα  αποκομίζουν «τόσο υψηλά κέρδη που είναι δύσκολο να τα πιστέψει κανείς».

    «Τα κέρδη τους είναι το έκτακτο αποτέλεσμα μιας πολεμικής σύγκρουσης που καταστρέφει την Ουκρανία και έχουν την ευθύνη να δράσουν», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως αν περνούσαν αυτά τα κέρδη στους καταναλωτές, οι τιμές της βενζίνης θα μειωνόταν κατά περίπου 50 cents.

    «Εάν δεν το κάνουν, θα πληρώσουν υψηλότερο φόρο στα υπερκέρδη τους και θα αντιμετωπίσουν άλλους περιορισμούς», προειδοποίησε ο Μπάιντεν.

    «Είναι καιρός αυτές οι εταιρείες να σταματήσουν να κερδοσκοπούν εν μέσω του πολέμου».

    Πάντως, ένας υπερβολικά μεγάλος φόρος στον κλάδο της ενέργειας αναμένεται να περάσει δύσκολα από το Κογκρέσο.

    Διαβάστε επίσης:

    Πετρέλαιο: Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τον Οκτώβριο WTI και Brent παρά την πτώση της Δευτέρας



    ΣΧΟΛΙΑ