• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν τον Οκτώβριο WTI και Brent παρά την πτώση της Δευτέρας

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Με απώλειες ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, επηρεασμένα αρνητικά από τα ασθενή στοιχεία για την μεταποίηση στην Κίνα και τη διεύρυνση των περιορισμών για την COVID-19 από τη χώρα. Ωστόσο ο Οκτώβριος κατάφερε να γίνει ο πρώτος θετικός μήνας για το πετρέλαιο από τον Μάιο.

    Από την άλλη, σημαντική άνοδο σημείωσε στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το συμβόλαιο του αμερικανικού φυσικού αερίου, μειώνοντας σημαντικά της απώλειες του μήνα.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του West Texas Intermediate έκλεισε με απώλειες 1,37 δολ. (-1,6%), για να διαμορφωθεί στα 86,53 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο του πιο ενεργού μήνα έκλεισε τον Οκτώβριο με κέρδη 8,9%, μετά από τέσσερις συνεχόμενες μηνιαίες μειώσεις.

    Το Brent Δεκεμβρίου  υποχώρησε κατά 94 σεντς, ή -1%, στα 94,83 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Την ημέρα λήξης του, το συμβόλαιο σημείωσε μηνιαία άνοδο 7,8%. Το συμβόλαιο Ιανουαρίου του Brent  υποχώρησε 96 σεντς, ή -1%, στα 92,81 δολάρια το βαρέλι.

    Το φυσικό αέριο Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσε άνοδο 11,8% στα 6,355 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, μειώνοντας τις απώλειες Οκτωβρίου στο 6,1%.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρυσός: Με συνολικές απώλειες 1,9% ολοκληρώθηκε ο Οκτώβριος

    Χρηματιστήριο: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, CCHB, EYΔΑΠ, ΔΕΗ και Πειραιώς τροχιοδρομούν τον δείκτη για τις 900 μον



    ΣΧΟΛΙΑ