ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο αγωγός υδρογόνου H2Med μεταξύ της Βαρκελώνης και της Μασσαλίας θα επεκταθεί στη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη συνάντηση κορυφής που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο ‘Ολαφ Σολτς στο Παρίσι.
Το σχέδιο κατασκευής του ευρωπαϊκού αγωγού υδρογόνου H2Med, με στόχο την ανάπτυξη της χρήσης υδρογόνου στην ήπειρο, θα επεκταθεί από τις χώρες της νοτιοδυτικής Ευρώπης στη Γερμανία, διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό καγκελάριο.
“Αποφασίσαμε να επεκτείνουμε το έργο H2Med το οποίο, χάρη στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, συνδέει την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γαλλία (…), με τη Γερμανία, η οποία θα είναι εταίρος σε αυτή τη στρατηγική υποδομής όσον αφορά υδρογόνο”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος με την ευκαιρία της 60ής επετείου της συνθήκης συμφιλίωσης μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Μακρόν: Το Παρίσι και το Βερολίνο οφείλουν να γίνουν «πρωτοπόροι για την επανίδρυση» της ΕΕ
Όλαφ Σολτς: Η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρόνο είναι απαραίτητο
Klaas Knot (ΕΚΤ): Πρέπει να συνεχίσουμε με δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων κατά 50 μ.β.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσικό σφυροκόπημα σε Κίεβο και Χάρκοβο: Πέντε νεκροί, φωτιά στη Λαύρα των Σπηλαίων, δείτε βίντεο
- Διεθνείς αντιδράσεις για τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Πτώση στις τιμές του πετρελαίου κατά 4% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν
- Ράλι στις διεθνείς αγορές μετά τη συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Βουτιά στο πετρέλαιο και αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.